« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
NOVO PODRHTAVANJE

Snažan potres pogodio Japan

Središte potresa magnitude 5,5 po Richteru bilo je na dubini od 20 kilometara u prefekturi Yamanashi, zapadno od Tokija u kojemu se podrhtavanje tla također osjetilo

Fotografija vijesti
Više o

potres Japan

,

magnituda potresa

,

zemljotres

Jak potres magnitude 5,5 po Richteru pogodio je istočni Japan u subotu ujutro, a zasad nema izvješća o ozlijeđenima i štetama niti je izdano upozorenja od tsunamija, javlja Hina.

Središte potresa bilo je na dubini od 20 kilometara u prefekturi Yamanashi, zapadno od Tokija u kojemu se potres također osjetio, objavila je Japanska meteorološka agencija. Potres se dogodio u 22,43 sata po srednjoeuropskom vremenu.

Potresi su česti u Japanu jer je riječ o jednom od seizmički najaktivnijih područja na svijetu. Oko 20 posto svjetskih potresa magnitude 6 i više zabilježi se upravo u Japanu.

U ožujku prošle godine sjeveroistočnu obalu te zemlje pogodio je do sada najjači zabilježeni potres magnitude 9, a razarajući tsunami pokrenuo je najgoru nuklearnu krizu od katastrofe u Černobilu od prije 25 godina, budući su oštećeni reaktori japanske nuklearne elektrane Fukushima. Katastrofa koja je lani pogodila Japan ostavila je iza sebe 23.000 mrtvih i nestalih.

28.01.2012. 09:16:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh