« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
PRESEDAN

Njemačka traži od Grčke da prepusti nadzor nad svojim proračunom

Njemačka je tražila od Grčke, u okviru novih paketa pomoći, da europskim institucijama prepusti nadzor nad svojim proračunom

Fotografija vijesti
Više o

Europska unija

,

Njemačka

,

Grčka

,

kriza eurozone

,

grčki proračun

Njemačka je od Grčke u okviru razgovora o drugom paketu pomoći tražila da prepusti nadzor nad svojom proračunskom politikom europskim institucijama, rekao je u petak agenciji Reuters jedan neimenovani europski izvor, javlja Hina.

"Vode se interni razgovori unutar skupine eura i iznose prijedlozi, od kojih jedan dolazi od Njemačke, o tome kako se konstruktivno odnositi spram programa pomoći koji stalno skreću s pravoga smjera, o tome može li se to jednostavno zanemariti ili ćemo reći da je dosta", rekao je izvor.

Izvor je dodao da bi se po tim prijedlozima europskim institucijama koje već rade u Grčkoj trebalo dati "određene ovlasti za donošenje odluka" o fiskalnoj politici.

"Niti jedna zemlja nije iznijela takav prijedlog na sastanku eurogrupe", rekao je jedan dužnosnik grčkog ministarstva financija pod uvjetom da ostane neimenovan, te dodao da vlada neće formalno komentirati izvješća temeljena na neimenovanim izvorima.

Njemačka je zahtjev za većim nadzorom nad grčkom proračunskom politikom iznijela dok se vode intenzivni razgovori o realizaciji drugog paketa pomoći za Grčku vrijednog 130 milijardi eura. Grčka više puta nije ostvarila fiskalne ciljeve koje su postavili njeni međunarodni zajmodavci.

28.01.2012. 09:08:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh