« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine
ZNATE LI?

Smrznuta hrana ima dobre i loše strane

Većina ljudi u zamrzivaču ima neku hranu, jer je smrznuta hrana vrlo praktična. Samo je stavite u mikrovalnu ili u pećnicu, možda brzinski prepržite i spremna je za jelo, ali...

Voće je dobro, ali pizze baš i nisu...
Voće je dobro, ali pizze baš i nisu... (Arhiva)
Više o

hrana

,

smrznuta hrana

Iako ima jako puno smrznute hrane koja je zdrava, dobar dio nje sadrži masti, šećere i visoke razine natrija.

Znate li što se s vašim tijelom događa kad prestanete jesti smrznutu hranu?

Možda jedete manje zdrave hrane - iako često zamrznuta, smrznuta jela i dalje mogu biti kvalitetni obroci. Osim toga, kad gladujete i želite nešto prigristi, smrznuta jela mogu biti dobar izvor proteina i povrća koje inače ne biste jeli - pogotovo ako kao alternativu uzmete vrećicu čipsa.

Možete se udebljati - ako je smrznuta hrana glavna okosnica vaše prehrane i ako je se iznenada odreknete, mogli biste se udebljati. Razmislite što bi mogla biti zamjena: hrana iz dostave. Iako je jednako nezdrava kao i smrznuta hrana, hrana iz dostave obično ima puno više kalorija od smrznute hrane koju biste kupili u trgovini.

>> Najzdravije smrznute namirnice >>

Možete izgubiti kilograme - ako ste jeli smrznute obroke za večeru i iznenada ih se odlučite odreći, a umjesto njih ne jedete ništa ništa drugo, vrlo lako biste mogli smršavjeti. Prema nedavnom istraživanju javnog zdravstva o prehrani, ako preskočite obrok, dnevni unos kalorija možete smanjiti negdje između 252 kalorije (doručak) i 350 kalorija (večera).

Možete smanjiti krvni tlak - prema CDC-ju, gotovo polovica odraslih Amerikanaca ima visoki krvni tlak, poznat i kao hipertenzija, ali samo ga jedan od četvero drži pod kontrolom. Američko udruženje za srce kaže da je jedan od načina za snižavanje krvnog tlaka smanjenje unosa natrija, a odustajanje od smrznute hrane može vam pomoći upravo u tome.

Možete smanjiti teret na svoje srce - ako je smrznuta pizza glavna stvar u vašem zamrzivaču, riskirate zdravlje svoga srca. Ova hrana puna sira bogata je i zasićenim mastima i natrijem, koji se nalazi salamama i kobasicama te u tijestu, gdje se koristi kao konzervans, a utječe na povišenje krvnog tlaka. Prestanete li jesti smrznutu hranu, smanjit ćete unos ovih tvari, a vaše će vam srce biti zahvalno.

>> Namirnice koje su zdravije - zamrznute >>

To podržava i američka Akademija za nutricionizam i dijetetiku koja napominje da "smrznuta hrana može biti prikladan i pristupačan način za uvrštavanje zdrave hrane iz svake skupine hrane, uključujući cjelovite žitarice, voće, povrće, proteine ​​i mliječne proizvode".

23.04.2021. 18:02:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    23.04.2021. 19:16
    volim smrznuti jogurt
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh