« Svijet
objavljeno prije 12 godina
INTERVJU

Smrt Osame bin Ladena najvažniji dan za Obamu

Obama, koji je u srijedu doputovao u iznenadni, kratki posjet Afganistanu, prošli je tjedan dao NBC-u intervju u kojem je govorio o tajnoj operaciji napada na vođu Al-Kaide

Fotografija vijesti
Više o

Barack Obama

,

Osama bin Laden

,

talibani

Najvažniji dan mog mandata bio je dan kad je konačno ubijem Osama bin Laden, rekao je američki predsjednik Barack Obama u intervjuu za NBC, prenosi Hina.

Obama, koji je u srijedu doputovao u iznenadni, kratki posjet Afganistanu, prošli je tjedan dao NBC-u intervju u kojem je govorio o tajnoj operaciji napada na vođu Al-Kaide.

"Bilo je bitno da operacija bude tajna...tek je moj najuži krug bio s njom upoznat", rekao je Obama, navodeći poimence potpredsjednika Joa Bidena, državnu tajnicu Hillary Clinton, tadašnjeg ministra obrane Roberta Gatesa i načelnika glavnog stožera Michaela Mullena. O tome, istaknuo je Obama, nije razgovarao niti sa svojom suprugom Michelle.

"Čak i najmanja sumnja u medijima da se napad sprema mogla je ugroziti cijelu operaciju", dodao je.

"Nismo znali da li ispod stambenog kompleksa postoje tuneli.....Odlučio sam riskirati i odlučio operaciju povjeriti mornaričkim specijalcima (Navy Seals) i imao sam u njih 100-postotno povjerenje", kazao je Obama.

Prema njegovim riječima, tadašnji šef CIA-e Leon Panetta i državna tajnica Clinton bili su za napad komandosa, dok je Gates preferirao akciju bombardiranja.

02.05.2012. 19:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh