« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
PODRŠKA TIMOŠENKO

Austrijanci se pridružuju bojkotu Eura

"Ni jedan član austrijske vlade neće doći gledati utakmice europskog prvenstva u znak solidarnosti", kazao je austrijski ministar vanjskih poslova Michael Spindelegger

Fotografija vijesti
Više o

Austrija

,

Julija Timošenko

,

Michael Spindelegger

,

Euro 2012.

,

Euro 2012. bojkot

U znak solidarnosti s oporbenom političarkom Julijom Timošenko koja je u zatvoru i štrajka glađu, austrijska vlada najavila je kako će bojkotirati utakmice Eura koje se trebaju igrati u Ukrajini, prenosi Hina.

"Ni jedan član austrijske vlade neće doći gledati utakmice europskog prvenstva u znak solidarnosti", kazao je austrijski ministar vanjskih poslova i vice-kancelar Michael Spindelegger.

Za austrijskog kancelara Wernera Faymana, ta odluka izražava zabrintost vlade za sudbinu Julije Timošenko, a Beč na taj način pokazuje potporu i njemačkom stajalištu vezano za to pitanje.

Nekoliko zemalja članica EU na čelu s Njemačkom izrazilo je posljednjih dana zabrinutost zbog situacije s Julijom Timošenko.

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso je također izjavio da neće prisustvovati utakmicama Eura 2012. Kako piše njemački tisak i njemačka kancelarka Angela Merkel zajedno sa svojim ministrima također bi mogla bojkotirati Euro u Ukrajini ako Timošenkova ne bude oslobođena do tada.

Simbol "narančaste revolucije" u Ukrajini 2004. Timošenko je u listopadu osuđena na sedam godina zatvora zbog zlouprabe ovlasti što je ona nazvala političkom osvetom predsjednika Viktora Janukoviča.

U zatvoru od kolovoza 2011., Timošenko (51) je 20. travnja počela štrajk glađu zbog nasilja koje se vrši nad njom u zatvoru.

02.05.2012. 15:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh