« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
SMILE

Smijanje je zdravo, radite to češće

Osim što ljude s osmijehom smatraju inteligentnijima, samopouzdanijima i privlačnijima, smijanje donosi velike koristi za naše zdravlje

Smijanje će vas preporoditi
Smijanje će vas preporoditi (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

osmijeh

,

smijanje

Smijeh je predivna stvar koja nam donosi radost i uveseljava ljude oko nas, čini nas privlačnijima i poboljšava raspoloženje, no ispod tog osmijeha krije se i čitav niz dobrobiti za naš organizam.

Smijeh snižava razine hormona stresa kortizola i epinefrina i opušta nas, a uz to ublažava i otklanja bol djelovanjem hormona sreće, endorfina i serotonina. Uz to, ova dva hormona dokazano imaju ne samo analgetski učinak, nego i pojačavaju korisne učinke lijekova i terapija.

Također, smijeh se može smatrati i fizičkom aktivnošću, jer djeluje odlično na cirkulaciju, rad srca i krvne žile, a kako pomaže u opskrbi tijela kisikom, ne samo da nam puni baterije energijom već i povećava kapacitet pluća.

Pravi, iskreni smijeh iz trbuha jača imunološki sustav, a dobra doza takvog smijeha štitit će vas tri dana od bolesti.

Naravno, smijeh je vrlo učinkovit lijek protiv depresije, pomaže nam da na kraju dana mirno i lagano zaspemo i zdravo odspavamo cijelu noć. Uz sve navedeno, smijeh će nam poboljšati društveni život i približiti nas drugim ljudima.

Sve u svemu - ma kako bilo, nađite razloge za smijeh!.

13.04.2015. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh