« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
SAVJETI

Smanjite rizik od dijabetesa

Uravnotežen način života, što uključuje zdravu prehranu i redovitu tjelovježbu, može pomoći u smanjenju rizika od komplikacija povezanih s dijabetesom

Smanjite rizik ili...
Smanjite rizik ili... (Arhiva)
Više o

rizik

,

prehrana

,

vježbanje

,

dijabetes tip 1

,

smanjenje rizika

Dijabetes tipa 1 je autoimuni dijabetes i događa se jer tijelo napada stanice koje proizvode inzulin. Do dijabetesa tipa 2 dolazi jer tijelo ne može ispravno koristiti inzulin, postaje otpornije na njega i na kraju proizvodi malo ili uopće ne proizvodi inzulin, piše Eatthis.com.

Predijabetes je izazvan povećanom razinom inzulina u krvi i ako se to stanje ne prepozna na vrijeme, dolazi do razvoja dijabetesa tipa 2, navode stručnjaci.

Ističu kako uravnotežen način života, što uključuje zdravu prehranu i redovitu tjelovježbu, može pomoći u smanjenju rizika od komplikacija povezanih s dijabetesom.

Simptomi dijabetesa

Pojačano mokrenje i žeđ

Nakon što se razvije dijabetes tipa 2, stanice gušterače, koje izlučuju inzulin, počinju odumirati, a tijelo pokušava ukloniti višak šećera u krvi pojačanim mokrenjem, a onda dolazi i do pojačane žeđi.

Pojačana glad

Iako razina šećera u krvi raste, šećer ne dolazi do mozga pa je to signal hipotalamusu da organizam treba više hrane.

Pravilna uravnotežena prehrana - ako jedete uravnoteženu prehranu, veća je vjerojatnost da ćete smanjiti rizik od kroničnih bolesti poput dijabetesa. U prehranu dodajte više povrća bez škroba poput zelene salate i nemasne proteine koji se nalaze u hrani kao što je losos i piletina.

Redovita tjelovježba - vježbanje je jedna od važnijih komponenti zdravog načina života jer pomaže u poboljšanju fizičkog i mentalnog zdravlja. Pogotovo je važno za osobe s dijabetesom jer pomaže u snižavanju šećera u krvi, može smanjiti razinu šećera do 12 sati. Stoga, u svoju dnevnu rutinu uključite 30 minuta hodanja, plesanja ili neku drugu aktivnost.

20.10.2022. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh