« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci

Slovenski borac protiv korupcije krivotvorio ispit iz njemačkog?

Branko Marinič negira da je prije pet godina umjesto njega nepoznata osoba položila ispitna Fakultetu organizacijskih znanosti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

korupcija

,

Slovenija

,

Slovenska demokratska stranka

,

polaganje ispita

,

njemački jezik

,

branko marinič

Slovenski parlamentarac i predsjednik odbora za borbu protiv korupcije osumnjičen je da je krivotvorio ispit iz njemačkog jezika, objavila je u srijedu policija, dok osumnjičenik niječe da je to učinio.

"Nisam obaviješten o kaznenoj prijavi osim iz medija, ali želim da se ta priča konačno riješi pred sudom", izjavio je u srijedu Branko Marinič, komentirajući vijest da je policija prijavila da je prije pet godina nepoznata osoba s lažnim dokumentima umjesto njega položila ispit iz njemačkog jezika na Fakultetu za organizacijske znanosti.

Ne spominjući imena, policija je u srijedu objavila da je zbog "utemeljene sumnje" u krivotvorenje službenih dokumenata tužilaštvu podnijela prijavu protiv jednog poznatog i jednog nepoznatog počinitelja koji su prevarili profesoricu njemačkog jezika na spomenutom fakultetu i to tako da se nepoznata osoba lažno predstavila dokumentima poznate osobe.

Ljubljansko "Delo" navodi da je riječ o poznatom slučaju koji se vuče već nekoliko godina, a odnosi se na sumnje da je Mariničev ispit iz njemačkog položio netko drugi.

"Želim da se ta priča završi. Sve ispite koje sam položio položio sam prema fakultetskim pravilima, pa i ispit iz njemačkog jezika", rekao je Marinič novinarima. Mariniča je podržala i stranka čiji je član.

Riječ je o predkaznenom postupku, a sve dok se slučaj sudski ne završi Marinič ostaje član naše zastupničke skupine i predsjednik parlamentarnog odbora za borbu protiv korupcije, objavila je Slovenska demokratska stranka (SDS) koju vodi bivši premijer Janez Janša. Ta stranka i ranije je povodom slučaja više puta uzela u zaštitu Mariniča, tvrdeći da iza ranije anonimne prijave protiv njihova zastupnika stoje politički razlozi kako bi se onemogućilo djelovanje Mariničeva odbora te da iza prijave stoji predsjednik vladine protukorupcijske komisije Drago Kos.

Janšina stranka sadašnjeg predsjednika vladine proitukorupcijske komisije drži i glavnim kreatorom afere "Patria" u kojoj je Janša kao nekadašnji predsjednik vlade spominjan kao osoba koja je primila mito od finske tvrtke "Patria" kao uslugu za nabavu oklopnih vozila za slovensku vojsku. Kos je nastupio u emisiji finske televizije YLE u kojoj su se pred slovenske parlamentarne izbore 2009. pojavile prve takve sumnje na Janšin račun. (hina/metro-portal)


27.01.2010. 20:56:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh