« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
PRIVREMENO

Slovenija: Štrajk zamrznut, čeka se dogovor

Vlada i sindikati nastavit će pregovore o plaćama javnih službenika koji bi morali biti zaključeni u roku sedam dana

Slovenija: Štrajk zamrznut, čeka se dogovor
Slovenija: Štrajk zamrznut, čeka se dogovor (Cropix)
Više o

nacionalna manjina

Slovenska vlada i sindikati javnih službenika postigli su u utorak kasno navečer sporazum po kojemu je štrajk javnih službenika od ponoći zamrznut, a nastavit će se pregovori o plaćama javnih službenika koji bi morali biti zaključeni u roku sedam dana.

Glavna tajnica slovenske vlade Helena Kamnar izjavila je da je napredak u pregovorima i postizanje privremenog sporazuma sa sindikatima javnih službenika omogućila činjenica da se u pregovore u utorak uključio premijer Borut Pahor.

Prema izjavama sudionika jučerašnjih pregovora, sindikati javnih službenika pristali su na formulu po kojoj će njihove plaće moći ponovno porasti nakon što nacionalni BDP opet poraste za 2,5 posto. Vlada je do sada predlagala formulu po kojoj bi plaće u javnim službama ostale zamrznute sve dok porast BDP-a na godišnjoj razini ne bude tri posto.

Predsjednik sindikata slovenskih carinika Dušan Miščevič izjavio je nakon jučerašnjih razgovora s vladom kako je uvjeren da će odluka o zamrzavanju štrajka na sedam dana biti realizirana u srijedu u ranim jutarnjim satima.

Proteklih devet dana štrajk slovenskih javnih službenika se najviše osjećao u zastojima na graničnim prijelazima s Hrvatskom.

Prema podacima slovenskog prometno-informacijskog centra u srijedu ujutro na prijelazima nema dužih čekanja. (hina/metro-portal)

06.10.2010. 08:47:35
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Nataša Drpić
    23.03.2011. 03:46
    I u Hrvatskoj se štrajka i sve gora je situacija,bit će smjena vlade.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh