« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
ZLOTVORI NE ODUSTAJU

Patrušev: Teroristi pokušavaju doći do oružja za masovno uništenje

Al Kaida je uključila turbulentnu rusku regiju sjevernog Kavkaza u svoje planove za stvaranje islamskog kalifata ili ujedinjenu muslimansku državu, vjeruje čelnik ruskog Vijeća sigurnosti

Nikolaj Patrušev
Nikolaj Patrušev (Getty Images)
Više o

oružje

,

Rusija

,

teroristi

,

Al-Kaida

,

Nikolaj Patrušev

,

pogoršanje vremena

Rusija ima informacije da međunarodne teorističke organizacije pokušavaju doći do biološkog i kemijskog oružja oružja masovnog uništenja, izjavio je čelnik ruskog Vijeća sigurnosti Nikolaj Patrušev u utorak u Sočiju. "Imamo takve informacije. Teroristi također pokušavaju kupiti radioaktivni materijal za prljavu bombu", rekao je Patrušev, a prenose ruski mediji.

Po njegovim riječima, Al Kaida je uključila turbulentnu rusku regiju sjevernog Kavkaza u svoje planove za stvaranje islamskog kalifata ili ujedinjenu muslimansku državu. "Glavni cilj Al Kaide je uspostaviti islamski kalifat koji bi zahvatio središnju Aziju, sjevernu i središnju Afriku i sjeverni Kavkaz", kazao je.

"Pozivi muslimanskim stanovnicima u tim regijama da svrgnu svoje vlade sve su češći", kazao je dodajući da su međunarodne terorističke organizacije poput Al Kaide prerasle u globalne pokrete koji ujedinjuju ljude s istom ideologijom širom svijeta. (hina/metro-portal)

05.10.2010. 17:55:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    enime
    05.10.2010. 19:42
    Svakako ako ih nabave da ce to biti iz Rusije i smatram da je ovo provokacija upucena Americi.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh