« Svijet
objavljeno prije 12 godina
NA METI LOPOVA

Slovenci zatvaraju poštu koja je u 300 dana pet puta opljačkana

"S obzirom na novu pljačku ponovno proučavamo mogućnost zatvaranja pošte u Semedeli, odnosno njena preseljenja na primjereniju lokaciju," objavili su u Pošti Slovenije

Fotografija vijesti
Više o

Slovenija

,

policija

,

pljačka pošte

,

Kopar

Uprava slovenske pošte objavila je da ozbiljno razmišlja o zatvaranju manjeg poštanskog ureda u koparskom prigradskom naselju Semedela koji je u zadnjih 300 dana pet puta bio meta pljačkaša, javlja Hina.

Zadnji napad dogodio se u utorak rano ujutro, a odnesena je manja količina novca.

Policija je potvrdila da su za pljačku osimnjičena dva državljanina Srbije, obojica iz Zemuna, koja su nekoliko sati nakon događaja uhićena u Ljubljani, na osnovi snimke sigurnosnih kamera. Novac su od službenice na pošti pokušali su iznuditi nožem i pištoljem, a policija sumnja da su odgovorni i za nekoliko prijašnjih pljački.

Od srpnja prošle godine poštanski ured u Semedeli bio je pet puta meta pljačkaša. Najveći plijen, oko 8000 eura, odnijeli su početkom rujna prošle godine. U Sloveniji godišnje zabilježe 10 do 20 pljački poštanskih ureda koji imaju znatno manje mjere osiguranja od banaka, a najčešće su na udaru pošte u manjim mjestima.

Pošta je prije nešto više od godine dana u uredima počela povećavati mjere zaštite, nakon nekoliko napada u kojima je smrtno stradala jedna, a teško ozlijeđena jedna druga poštanska službenica.

Uprava slovenske pošte najavila je u utorak da će poštu u Semedeli vjerojatno zatvoriti, što su pokušali i nakon treće pljačke prošle godine, no nisu naišli na razumijevanje lokalnog stanovništva.

Već nakon druge pljačke poštanski u poštanski ured u Semedeli uveli su videonadzor, nakon trećeg dodatnu mehaničku pregradu koja štiti službenike, a na kraju i tzv. dimnu zamku za zaštitu novca, ali sve to počinitelje očito nije odvratilo od njihova nauma.

"S obzirom na novu pljačku ponovno proučavamo mogućnost zatvaranja pošte u Semedeli, odnosno njena preseljenja na primjereniju lokaciju," objavili su u Pošti Slovenije.

22.05.2012. 19:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh