« Svijet
objavljeno prije 12 godina
SKEPSA

Izrael ne vjeruje u sporazum između IAEA i Irana

"Već smo vidjeli kako prolaze sporazumi koji se zaključuju između IAEA i Irana - Iranci ih otvoreno krše", rekao je visoki izraelski dužnosnik koji je želio ostati anoniman

Fotografija vijesti
Više o

Izrael

,

Iran

,

IAEA

,

nuklearni program irana

Izraelci su u utorak izrazili veliku skepsu u pogledu sporazuma koji bi se uskoro trebao zaključiti između Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) i Irana, s ciljem rješavanja pitanja vezanih za nuklearnih program Teherana, koji Zapad smatra kontroverznim, javlja Hina.

"Iznimno smo skeptični kada je riječ o tome sporazumu...između IAEA i Irana. Već smo vidjeli kako prolaze sporazumi koji se zaključuju između IAEA i Irana - Iranci ih otvoreno krše", rekao je za France presse visoki izraelski dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

"Sporazum s Iranom pokrit će samo nadzor IAEA, ali ne i najvažnije pitanje - kako spriječiti Irance da nastave razvijati nuklearno oružje", rekao je neimenovani dužnosnik, ponovivši zahtjeve izraelskog premijera Benjamina Netanyahua - da Iran "prekine bilo kakav proces obogaćenja urana, da preda sav obogaćeni materijal te da uništi nuklearno postrojenje blizu Qoma".

Direktor IAEA Yukiya Amano u utorak je sudjelovao u razgovorima o sporazumu koji će se uskoro potpisati. Iransku je stranu predstavljao iranski pregovarač za nuklearna pitanja Said Džalili. On je istaknuo kako postojeće nesuglasice neće predstavljati prepreku za potpisivanje sporazuma.

Ova je informacija objavljena uoči održavanja važnog sastanka o ovom pitanju, koji će se održati u Bagdadu. Prisustvovat će mu iranski predstavnici i članovi grupe 5 + 1 (SAD, Rusija, Kina, Francuska i Velika Britanija + Njemačka),

22.05.2012. 20:59:27
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh