« Svijet
objavljeno prije 12 godina
PROBLEMI

Slovenci traže sastanak stručnjaka za Ljubljansku banku

Karl Erjavec će uputiti pismo Vesni Pusić s prijedlogom sastanka Franca Ahara i Zdravka Rogića, stručnjaka za problem Ljubljanske banke

Kako riješiti problem Ljubljanske banke
Kako riješiti problem Ljubljanske banke (Arhiva)
Više o

Vesna Pusić

,

Ljubljanska banka

,

Karl Erjavec

,

Zdravko Rogić

,

Franc Arhar

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je u srijedu da će hrvatskoj ministrici vanjskih poslova i europskih integracija Vesni Pusić ovih dana predložiti da se financijski stručnujaci dviju vlada za pitanje Ljubljanske banke susretnu još prije njegova susreta s hrvatskom kolegicom u Sloveniji, predviđenog početkom rujna na Bledu.

Takav ću prijedlog hrvatskoj ministrici uputiti pismeno, izjavio je Erjavec u srijedu nakon što se sastao s nekadašnjim guvernerom središnje banke Francom Arharom, financijskim stručnjakom koji je za pitanje Ljubljanske banke imenovala slovenska vlada.

Erjavec je nakon susreta rekao da je s Arharom razgovarao o "tehničkim i logističkim pitanjima" vezanim za pitanje spora oko štediša nekadašnje Ljubljanske banke, ne želeći iznijeti druge detalje.

Dodao je da će hrvatskoj ministrici Pusić u svom pismu predložiti da se Arhar i Zdravko Rogić, kojega je kao svog stručnjaka za pitanje Ljubljanske banke imenovala hrvatska vlada, sastanu u zadnjem tjednu mjeseca kolovoza, a u svakom slučaju prije međunarodnog energetskog foruma koji se 2. i 3. rujna održava na Bledu, a na kojemu se očekuje i dolazak hrvatske ministrice Vesne Pusić.

Kao što je poznato, Erjavec je prethodnih dana dao više izjava u kojima je rješenje pitanja starih deviznih štediša Ljubljanske banke u Zagrebu (na način koji zagovara Ljubljana) naveo kao uvjet da u Sloveniji započne proces ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora s EU-om. Ljubljana inzistira na tezi kako je to "sukcesijsko i teritorijalno pitanje" koji bi trebala riješiti Hrvatska, a ne Slovenija.

25.07.2012. 17:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh