« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
OPREZ!!

Slatkiši smanjuju IQ kod djece

Pokazalo se da su djeca koja su dojena do 6. mjeseca i nakon toga počela jesti zdravu hranu imala viši koeficjent inteligencije od vršnjaka koji su jeli dosta slatkiša

Bomboni nisu dobri ni za zube ni za mozak
Bomboni nisu dobri ni za zube ni za mozak (Arhiva)
Više o

hrana

,

djeca

,

bebe

,

slatkiši

,

inteligencija

,

najbolja hrana

,

umjetna hrana

Djeca i slatkiši stalna su priča koja nikad ne može biti do kraja riješena - djeci su slatkiši jednostavno dragi i žele ih, a vi tu ne možete puno napraviti jer će se uvijek naći neka dobra dušica koja će im dati ono što žele.

No, uz to što su opasni za mliječne zube, slatkiši imaju i neke druge negativne posljedice koje mogu biti bitno ozbiljnije. U istraživanju provedenom na Sveučilištu Adelaide znanstvenici su ispitivali prehrambene navike preko 7 tisuća djece u šestom i petnaestom mjesecu života i sa dvije godine, da bi na kraju ispitivanja mjerili njihovu inteligenciju s punih osam godina.

Pokazalo se da su djeca koja su dojena do 6. mjeseca i nakon toga počela jesti zdravu hranu imala viši koeficjent inteligencije od vršnjaka koji su jeli dosta slatkiša.

Uz to, pokazalo se da i umjetna hrana ima negativan utjecaj u najranijem dobu, no to se mijenja s vremenom pa kod djece od dvije godine izaziva pozitivne učinke. 

08.08.2012. 16:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh