« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci
LOPOVI

Tko vara u igricama, radi to i u životu

Istraživanje proizvođača online igrica dalo je prilično zabrinjavajuće rezultate

Varanje u društvenim igrama ukazuje na sklonosti
Varanje u društvenim igrama ukazuje na sklonosti (Arhiva)
Više o

Farmville

,

Mafia Wars

,

društvene igre

,

varanje

,

online igre

,

varalice

,

cheat kodovi

,

Facebook igre

U istraživanju je sudjelovalo preko 1200 odraslih ljubitelja online društvenih igara, a čak 48 posto onih koji su priznali da varaju u igricama dali su jednako priznanje i za aktivnosti u svakodevnom životu. S druge strane, od poštenih igrača tek 14% vara i u stvarnom životu.

Podaci u istraživanju odnose se na Amere i Britance, kojih ukupno 118 milijuna redovno igra društvene igre online, a varalica ima bitno više s naše strane oceana. Ujedno, pokazalo se da su muškarci više skloni varanju od žena (54% prema 46%), a preko dvije trećine ih je mlađe od 40 godina.

Zanimljiv podatak je i u kategoriji varanja na porezu, gdje samo 33% Amera koji su priznali da varaju također vara i državu, dok je kod Britanaca taj postotak bitno veći, čak 58%. Preko polovice varalica parkira se na mjestima za invalide, mažnjava ručnike po hotelima i čaše po kafićima, a nešto manji broj ih harači po čekaonicama i restoranima.

Rezultati istraživanja nagnali su profesora psihologije s North Dakota State University Claya Routledgea na zaključak kako je teorija da se u virtualnom svijetu ponašamo čak i gore nego u stvarnom prilično blizu istine, stoga, ako vidite da vas neko mulja u Farmvilleu, nemojte ga odmah pozvati na večeru.

08.08.2012. 17:37:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh