Slatki doručak i inteligencija su povezani
Istraživanje je pokazalo da su osobe koje su pojele tri žlice sladoled natašte imale puno brže reakcije te su bolje procesuirale informacije od grupe koja nije ništa doručkovala
Inteligencija nam je urođena, ne možemo je baš jako puno povećati vježbanjem, no zato možemo - sladoledom za doručak, tvrdi profesor na tokijskom sveučilištu Kyorin Yoshikiko
Svoj zaključak potkrijepio je istraživanjem i konkretnim rezultatima. U sklopu manje studije ispitanici su svako jutro natašte morali pojesti tri žlice sladoleda, a potom su uz pomoć kompjutora imali zadaću da odrade niz mentalnih vježbi, prenosi Independent.
Profesor Koga tvrdi da su osobe koje su pojele sladoled natašte imale puno brže reakcije te su bolje procesuirale informacije od grupe koja nije ništa doručkovala.
Moždani valovi mjereni tijekom eksperimenta pokazali su povećanu aktivnost alfa valova koji se povezuju s koncentracijom, relaksacijom i mentalnom koordinacijom u prvoj grupi ispitanika koja je doručkovala sladoled.
Koga je potom proveo sličan eksperiment, no umjesto sladoleda ispitanici su natašte konzumirali nekoliko gutljaja hladne vode. Profesor kaže da je evidentirao izvjesnu razinu pojačanog mentalnog djelovanja i budnosti, no učinak nije bio isti kao u grupi koja je konzumirala sladoled.
Profesor Koga stručnjak je za psihofiziologiju, granu psihologije koja istražuje odnose između duševnih i tjelesnih pojava.
Njegova istraživanja fokusirana su na istraživanje o tome kako neke vrste hrane i mirisa utječu na stres i proces te na proces usporenja starenja, stoji na internetskoj stranici sveučilišta čiji je zaposlenik. Navode se i hobiji profesora Koge - vožnja bicikla i skupljanje fotografskih aparata.
Novi komentar