Slani veganski recepti za Uskrs
Veganski slani obroci prava su poslastica i eksplozija okusa koje će vas očarati, pa zasučite rukave i bacite se na posao, isprobajte ove recepte
Uskrsne slane palačinke
Sastojci (za 10 palačinki): 1,5 šalica sojinog mlijeka, 1/2 šalice obične ili mineralne vode, 2 šalice brašna T-850, 1/4 žličice soli, korica limuna, 3 žličice praška za pecivo, ulje za prženje; za namaz: 300 g svježeg tofua, 1/2 sojinog vrhnja, 2-3 režnja češnjaka, 1 žlica maslinovog ulja, 2 žlice sitno nasjeckanog mladog luka, 1 žlica limuna, 1/2 žlice suhe slatke i/li ljute paprike, 1/4 žličice soli
Priprema: Pomiješati mlijeko i vodu, prašak za pecivo i sol, pa postupno dodavati brašno i na kraju naribanu koricu limuna. Smjesa treba biti malo gušća nego kod palačinki s jajima. Prije pečenja smjesu ostaviti da odstoji barem 20 munuta. Ispeći palačinke. Na malo maslinovog ulja kratko propirjati češnjak i mladi luk. Dodati izmrvljeni tofu i kratko pirjati. Ostaviti da se ohladi. Pomiješati limunov sok, papriku i sojino vrhnje. Po želji dodati sol, sve sastojke dobro izmiksati i premazati palačinke.
Umak od hrena
Sastojci: pola korijena hrena, jedno sojino vrhnje (250 ml), sok pola limuna, mažuran, vlasac, sol i papar po želji
Priprema: Hren naribati, pa pomiješati s ostalim sastojcima. Ostaviti da stoji nekoliko sati.
Proljetna juha od mladoga graška i tjestenine
Sastojci: 4 mlade mrkvice, 1 korijen peršina, 1 manji poriluk, 1 šalica graška (svježeg ili iz staklenke), ½ šalice sitne tjestenine, maslinovo ulje, 1 kocka za juhu od povrća, 1 l vode, peršin, vlasac, sol, papar
Priprema: Povrće nasjeckati. Pirjati poriluk na maslinovom ulju, dodati mrkvu, korijen peršina i kocku za juhu, pa pirjati još par minuta. Dodati grašak i vodu. Kada provri, dodati tjesteninu i začiniti. Kuhati dok tjestenina ne omekša, a na kraju posuti juhu sjeckanim peršinom i vlascem.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar