« Glazba
objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec
NAJAVE

Sjajan koncert u kinu Forum

Koncert Orkestra mladih glazbenika za Dom za nezbrinutu djecu "Ivan Goran Kovačić

Orkestar mladih glazbenika
Orkestar mladih glazbenika (Arhiva)
Više o

koncert

,

Orkestar mladih glazbenika

,

Domu za nezbrinutu djecu „Ivan Goran Kovačić"

Koncert Orkestra mladih glazbenika (OMG) održat će se u četvrtak, 23. ožujka u kinu Forum s početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je 2.50 eura, mogu se kupiti na Ulaznice.hr te na blagajni kina koja će raditi sat vremena prije početka koncerta. Sav prihod od ulaznica donirat će se Domu za nezbrinutu djecu „Ivan Goran Kovačić".

Orkestar mladih glazbenika u različitim instrumentalnim sastavima predstavit će raznolik i dinamičan program koji će publiku provesti kroz mnoge stilove klasične glazbe, između ostalih izvest će kompozicije Mozarta, Mendelssohna, Elgara, Saint - Saënsa itd.

Organizacija mladih glazbenika osnovana je 2017. godine na inicijativu studenata Muzičke akademije u Zagrebu, s ciljem promicanja i razvitka klasične glazbe te njegovanja glazbene kulturne baštine, posebice među mladima. Udruga je započela svoje djelovanje s jednom sekcijom Orkestrom mladih glazbenika te s vremenom proširila svoje područje djelovanja sekcijom Orguljaša, sekcijom muzikologa FusNota, sekcijom koja organizira koncerte studenata Muzičke akademije Virtuoso te pedagoškom sekcijom Musicking.

Orkestar mladih glazbenika ostvario je nastupe u koncertnim dvoranama i drugim prostorima u Zagrebu, Varaždinu, Pregradi, Šibeniku, Tribunju, Makarskoj, Podgori, Prelogu, Štrigovi, Križevcima, Korčuli, Rabu i Berlinu. Od rujna 2021. prvi šef dirigent orkestra je Matija Fortuna. Monodramatska opera Dnevnik Anne Frank dobitnik je nagrade Judita za najbolje glazbeno ostvarenje na 67. Splitskom ljetu.

21.03.2023. 09:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh