« Život
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
ALKOHOLNI POGLED

Sipanje votke u oči - nova tinejdžerska budalaština

POGLEDAJTE VIDEO: 'Vodka eyeballing' sve je popularniji oblik zabavljanja i međusobnog dokazivanja među mladima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

you tube

,

vodka

,

tinejdžeri

,

alkohol

,

neprikladne igračke

Sipanje votke izravno iz boce u oko najnoviji je, najblaže rečeno hir tinejdžera koji je potekao iz Velike Britanije. Snimke takvog ponašanja sve su brojnije na YouTubeu i ujedno sve popularnije među mladima, prenosi MyFoxDC. Snimke su do sada viđene preko sto tisuća puta.

Iako su prvi takvi video uradci na YouTube postavljeni prije nekoliko godina, (a pitanje je kad je točno ta praksa postala popularna među mladima), u današnje vrijeme sve je više tinejdžera i mladih koji u zalijevanju oka alkoholnim pićem pronalaze novi vid zabave i dokazivanja.

Stručnjak koji se bavi problematikom zlouporabe opojnih supstanci Mike Gumbel tvrdi da tinejdžeri to ne rade kako bi se brže opili već da je takvo ponašanje posljedica djelovanja alkohola kad ga je već previše konzumirano i kad im se pomuti razum. Praksa znana kao Vodka eyeballing je nijansa nezrelog ponašanja koje se može karakterizirati kao tipična maloljetnička igra izazova i podvala; tu se ne radi o pukoj želji da se intenzivira stanje opijenosti. Zalijevanje očiju pićem događa se kad je opijenost maksimalna. „Oni to ne rade da bi se više napili nego je to rezultat hira u stilu 'napravi to i to ako se usudiš'", objašnjava Gumbel.

Klincima je možda zabavno, ali Robertu Stutmanu, predsjedniku Optometrijskog udruženja iz Marylanda, kao i svakom normalnom čovjeku, to diže kosu na glavi. Stutman objašnjava da spomenuto piće može imati i do 50 posto alkohola u sebi koji kad dođe u kontakt s rožnicom može izazvati ozbiljna oštećenja. „To bi moglo izazvati sljepilo ako se rožnica previše ošteti", dodaje na kraju Stutman.

 

26.05.2010. 19:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh