« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
DOBROTA

Simpatične žene se brže debljaju

Žene koje misle da uvijek moraju djelovati sretno i veselo, češće imaju problema s kilogramima

Pizza
Pizza (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

žene

,

debljanje

,

debele žene

,

kilogrami

,

reći ne

Američka psihologinja Karen R. Koenig u svojoj novoj knjizi tvrdi su najsimpatičnije žene ujedno one koje se najbrže debljaju, a svoj zaključak temelji na dugogodišnjem iskustvu kao bihevioralna terapeutkinja.

"Žene koje se silno trude da ih okolina zavoli i koje se neprestano žrtvuju za druge zanemaruju same sebe. Nemaju zdrav osjećaj prema tijelu. Fokusirane su na svoju ulogu u tuđim životima i dojam koji ostavljaju pa nemaju vremena za zdrave obroke", objašnjava Koenig.

>>Tko brzo jede, brže i više se deblja

Osim što se hrane brzim i nezdravim namirnicama, jelo poistovjećuju s ljubavi pa često jedu u kasne večernje sate kada se osjećaju usamljenima. Koenig u knjizi ženama ne daje savjete kako smršavjeti, već izlaz iz začaranog kruga vidi u samopouzdanju.

>>5 mitova o debljanju i mršavljenju

"Žene koje su previše drage moraju ojačati i naučiti odbiti nečiju molbu. Ne možete uvijek drugima biti na usluzi jer ćete prije ili kasnije zanemariti vlastite potrebe", kaže Koenig.

Pretjerana potreba za udovoljavanjem okolini razvija se odrastanjem i odgojem pa ju je teško isključiti: "Kilogrami se gomilaju s vremenom pa tako i simpatičnost. Put prema vitkosti počinje kada naučite reći NE", poručuje psihologinja

Žene koje se trude biti pretjerano simpatične:
- trebaju pohvale kako bi se osjećale dobro
- smatraju se odgovornima za tuđu sreću
- misle da uvijek moraju djelovati sretno i veselo
- boje se pokazati svoje strahove i emocije
- strahuju da će biti odbačene ukoliko pokažu pravo lice

17.08.2010. 17:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh