« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
PRIRODNO

Savršene ljetne maske za lice

Ljeto je prilično izazovno doba godine za kožu jer je izloženo visokim temperaturama, suncu i vjetru, pa evo nekoliko prirodnih recepata za ljepotu

Prirodne maske za lice od jednog sastojka
Prirodne maske za lice od jednog sastojka (Arhiva)
Više o

maslinovo ulje

,

maske za lice

,

grožđe

,

jaja

,

prirodne maske za lice

Prirodne maske za lice najbolji su izbor tijekom ljeta kad su nam i najpotrebnije, jer nam kožu svaki dan isušuju sunce, vjetar i sol. Ovoga puta odabrali smo nekoliko maski koje su potpuno prirodne i od jednog jedinog sastojka.

Grožđe je ljetni plod u kojem beskrajno uživamo, no osim što je dobar za zdravlje, sjajno nam može pomoći u održavanju ljepote kože. Naime, polifenoli iz grožđa usporavaju starenje kože, pa je dovoljno svaki dan prerezati jednu bobicu, namazati cijelo lice i isprati nakon dvadesetak minuta.

>> Savršene maske za lice iz kućne radinosti >>

Maslinovo ulje uvijek se sjetimo kupiti na moru, a ono je odličan izvor prirodnog ovlaživača skvalena koji se koristi u mnogim kozmetičkim proizvodima. Uz to, sadrži prirodne antioksidanse, vitamin A i E i polifenole. Namažite lice s malo maslinovog ulja prije spavanja, pa ujutro isperite.

>> Voćne maske za lijepo lice >>

Jaja su sjajan izvor proteina, no isto tako i raznih spojeva odličnih za kožu. Bjelanjak je pun proteina koji će se osušiti na površinii kože i zategnuti je. Istucite ga u pjenu, nanesite na lice, a kada se osuši isperite i spremni ste za večernji izlazak!

>> Prirodna maska za zatezanje lica >>

Žutanjak je prepun vitamina A, ključnog sastojka u borbi protiv akni. Umutite ga, namažite po licu i ostavite da djeluje pola sata, pa zatim isperite hladnom vodom. 

19.07.2014. 15:31:28
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh