Metro-portal.hr

objavljeno 19.07.2014. 15:31:28
PRIRODNO

Savršene ljetne maske za lice

Ljeto je prilično izazovno doba godine za kožu jer je izloženo visokim temperaturama, suncu i vjetru, pa evo nekoliko prirodnih recepata za ljepotu

Prirodne maske za lice od jednog sastojka
Prirodne maske za lice od jednog sastojka (Arhiva)

Prirodne maske za lice najbolji su izbor tijekom ljeta kad su nam i najpotrebnije, jer nam kožu svaki dan isušuju sunce, vjetar i sol. Ovoga puta odabrali smo nekoliko maski koje su potpuno prirodne i od jednog jedinog sastojka.

Grožđe je ljetni plod u kojem beskrajno uživamo, no osim što je dobar za zdravlje, sjajno nam može pomoći u održavanju ljepote kože. Naime, polifenoli iz grožđa usporavaju starenje kože, pa je dovoljno svaki dan prerezati jednu bobicu, namazati cijelo lice i isprati nakon dvadesetak minuta.

>> Savršene maske za lice iz kućne radinosti >>

Maslinovo ulje uvijek se sjetimo kupiti na moru, a ono je odličan izvor prirodnog ovlaživača skvalena koji se koristi u mnogim kozmetičkim proizvodima. Uz to, sadrži prirodne antioksidanse, vitamin A i E i polifenole. Namažite lice s malo maslinovog ulja prije spavanja, pa ujutro isperite.

>> Voćne maske za lijepo lice >>

Jaja su sjajan izvor proteina, no isto tako i raznih spojeva odličnih za kožu. Bjelanjak je pun proteina koji će se osušiti na površinii kože i zategnuti je. Istucite ga u pjenu, nanesite na lice, a kada se osuši isperite i spremni ste za večernji izlazak!

>> Prirodna maska za zatezanje lica >>

Žutanjak je prepun vitamina A, ključnog sastojka u borbi protiv akni. Umutite ga, namažite po licu i ostavite da djeluje pola sata, pa zatim isperite hladnom vodom. 

19.07.2014. 15:31:28
http://metro-portal.hr/savrsene-ljetne-maske-za-lice/86261/