« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
ANKETE

Sarkozy i Hollande vode mrtvu trku za predsjednika

Nakon masakra u Toulouseu, ankete pokazuju kako je dobra Sarkozyjeva reakcija na krizu učinila utrku za predsjednika vrlo neizvjesnom

Fotografija vijesti
Više o

Nicolas Sarkozy

,

Francuska

,

Francois Hollande

,

izbori u Francuskoj

Utrka za budućeg francuskog predsjednika ulazi u svoju završnu fazu, a ako je vjerovati anketama, bit će iznimno neizvjesna, prenosi Hina.

Istraživanje grupe TNS-Sofres/Sopra utvrdilo je da u prvom krugu izbora 22. travnja za Sarkozyja namjerava glasovati 29 posto ispitanih a za Francoisa Hollandea, koji želi postati prvi socijalistički predsjednik Francuske nakon 1995. godine, 28 posto ispitanih. Sarkozy je u odnosu na ispitivanje od prije dva tjedna osvojio tri posto glasova više dok je Hollande izgubio dva posto.

Drugo istraživanje javnog mišljenja koje je provela agencija CSA pokazalo je da Sarkozy u prvom krugu osvaja 30 posto glasova a da je Hollande u odnosu na prošlomjesečno istraživanje izgubio dva posto i sada ima potporu 26 posto birača.

Istraživanje TNS-Sofresa pokazalo je da Hollande ipak u drugom krugu pobjeđuje Sarkozyja s razlikom od deset posto, 55 spram 45 posto, no u prethodnom je istraživanju ta razlika bila 16 posto.

Anketa agencije CSA, predviđa, međutim, tješnje nadmetanje jer se razlika s osam posto prošlog mjeseca smanjla na šest, te Hollande osvaja 53 a Sarkozy 47 posto glasogva.

29.03.2012. 07:57:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh