« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 6 mjeseci
NAJAVE

Samsung pokazao ISOCELL Bright GM1 i GD1 senzore od 48 i 32 MP

Masovna proizvodnja novih fotosenzora trebala bi započeti u četvrtom kvartalu ove godine

ISOCELL Bright GM1 i GD1
ISOCELL Bright GM1 i GD1 (Samsung)
Više o

Samsung

,

foto senzori

,

Isocell

Nije tajna da Sony dominira tržištem mobilnih senzora, ali Samsung Electronics znatno ne zaostaje. Upravo su predstavili dva nova senzora ISOCELL Bright GM1 i GD1 s rezolucijama od 48 i 32 MP.

ISOCELL Bright GM1 i GD1 senzori imaju veličinu piksela samo 0,8 mikrometara što bi trebalo imati pozitivan učinak na brzinu i kvalitetu obrade. Senzori koriste Tetracell i ISOCELL Plus tehnologiju s izolacijom pojedinačnih piksela pomoću posebnog materijala koji smanjuje refleksiju i optički gubitak. To omogućuje točniju reprodukciju boja i poboljšava osjetljivost od 15 %. Ovi novi senzori sposobni su pružiti fotoosjetljivost, poput modula veličine piksela od 1,6 mikrona s rezolucijom od 12 i 8 MP.

Ako odaberete način rada niske rezolucije, 12 MP za GM1 i 8 MP za GD1, možete stvoriti kvalitetne slike u uvjetima slabog osvjetljenja, jer će informacije iz četiri piksela biti spojene u jednu. Slična tehnologija koristi se u Huawei P20 Pro. Osim toga, novi moduli podržavaju HDR u stvarnom vremenu, elektroničku stabilizaciju pomoću žiroskopa i mogu se koristiti samo s više leća.

Masovna proizvodnja novih fotosenzora trebala bi započeti u četvrtom kvartalu ove godine. Samsung Galaxy S10, vjerojatno će biti prvi model koji dolazi opremljen novim ISOCELL Bright GM1 ultra-kompaktnim senzorom slike visoke razlučivosti kao osnovu za svoje trostruke kamere. Možda i četverostruke :D   

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal >>

Piše: Sanja Ledinek
01.11.2018. 16:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh