« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
MWC 2014

Samsung Galaxy S5 - čudovište u lijepom kućištu

Samsung Galaxy S5 predstavljen je u Barceloni, no sve što ima na sebi već je najavljeno, tako da je izostalo nešto revolucionarno

Spektakularno predstavlje, bez spektakularnih novosti
Spektakularno predstavlje, bez spektakularnih novosti (Screenshot)
Više o

specifikacije

,

predstavljanje

,

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 razvijen je u pet glavnih smjerova, odnosno područja ljudskog života - dizajn, kamera, povezivost, zdravlje i život na Mobile World Congressu u Barceloni. 

Novi Galaxy S5 smartphone ima 5,1 inčni ekran Full HD AMOLED rezolucije (1920×1080 točaka) s pregršt novih tehnologija, bolji dizajn, baterija je 2.800 mAh (najavljeno 4000 mAh), a novost je i štedljivi mod koji bi trebao produžiti trajanje baterije (isključuje sve što ne treba).

Kamera ima brzi hibridni auto-fokus (PTAF), novi HDR sustav (Rich Tone) za još bolje fotografije s još oštrijom slikom i življim bojama, a pomoći će vam i "selektivni fokus" s posebno podešenim izoštravanjem po vašoj želji. Inače, ispod same kamere se nalazi i čitač otkucaja srca (a ne čitač otiska prstiju kako su neki već pisali), prvi takav na smartfonu u svijetu.

Novi Galaxy S5 podržava Full LTE, gotovo dvostruko brži Wi-Fi, a downoad ide puno brže. Nova je petica i vodootporna i otporna na prašinu, slično kao Sonyjeva Xperia. Novost je i Finger Scanner, čitač otiska prstiju, slično kao i iPhone 5S, a može poslužiti za mobilna plaćanja.

Što se dimenzija tiče, velik je 142 x 72,5 x 8,1 i težak je samo 145 grama. Radi na novom Android 4.4 KitKat OS-u. Sve u svemu, ništa revolucionarno i neočekivano.

Više pročitajte na portalu racunalo.com, a prve reakcije forumaša u diskusiji Samsung Galaxy S5.

25.02.2014. 08:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh