« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
TESTIRALI SMO

Lobox Experience - sjajan smartphone za svaki dan

Još jedan smartphone koji za razumnu cijenu daje izuzetno puno, što hardverski, što bogatom opremom koja dolazi s njim

Odličan omjer cijene i kvalitete
Odličan omjer cijene i kvalitete (Lobox)
Više o

Lobox Experience

Lobox Experience stigao je u Hrvatsku na police većine specijaliziranih trgovina i u trgovačke lance, a već na prvi pogled može se reći da se radi o telefonu koji će bez problema naći svoje kupce. 

U kutiji se, pored telefona, nalazi prilično bogata oprema - dvije baterije priličnog kapaciteta, 2.500 mAh, zaštitna folija za ekran, zaštitna maskica, slušalice i punjač. Još jedna novost i dobar potez uvoznika je malena knjižica s postavkama interneta za sve mobilne operatere u Hrvatskoj - dokaz da ekskluzivni uvoznik i distributer razmišlja o svojim kupcima.

Smartphone fino leži u ruci, a sve su tipke na njemu ergonomski raspoređene, pa su tako na desnoj strani tipka za uključivanje i dvije za regulaciju glasnoće, dok se utor za USB i slušalice nalaze na gornjoj strani. 

Pri sklapanju telefona imate mogućnost odabira dva utora za SIM i utor za SD kartice, pa ćete tako moći opremiti svog Loboxa s dodatnih 32 GB memorije i dobro ga napuniti glazbom ili nekim multimedijalnim sadržajima. 

Za to uvijek imamo spremnu karticu s glazbom i filmovima kako bismo testirali ekran i zvučnike, i možemo reći da je taj dio već na samom početku prošao dobro. Služio je dobar dio jutra kao jukebox za redakciju, a sam zvuk telefona je zadovoljavajući za takve potrebe, uz priključenje dodatnog malog zvučnika stvar je funkcionirala besprijekorno. Filmove smo ostavili za kasnije. 

Naravno, testiranje je odmah prošla i prednja kamera za lagani selfie kolege koji jednostavno ne može izdržati, a da tako ne testira novi uređaj koji nađe u redakciji, i tu je Loboxova kamera dobila palac gore.

Kako nam je ovo već treći model tog proizvođača na recenziji, drugo nismo ni očekivali jer su kamere na ovim smartphonima jedna od jačih stvari. 

Inače, ekran je TFT dijagonale 4.5 inča i rezolucije 854x480, što je za igranje i surfanje sasvim u redu, kasnije ćemo vidjeti kako se vide multimedijalni sadržaji jer YouTube nije uvijek najbolji test. 

Prešli smo na stražnju kameru i opalili par fotki redakcije, nismo našli neke zamjerke kvaliteti koja je za potrebe bilježenja svakodnevnice uobičajeno zadovoljavajuća. Odlaskom u grad ustanovili smo da kamera, kao uostalom i većina kamera na smartphonima, ima problema s prelazima iz svjetla u sjenu, no to ovakvom telefonu ne možemo uzeti za zlo.

Spajanje na prvi WiFi u kafiću prošlo je bez ikakvih problema, surfanje također, ekran, iako nije IPS reagira dobro i virtualnom tipkovnicom se lako može slati mailove i poruke.

U popodnevnom dijelu testiranja prvo su na red došli klinci, koji su odmah zgrabili telefon i otkrili zgodne dodatne mogućnost kamere (razna podešavanja kvalitete slike kojima stvarno možete dosta napraviti), odličnu aplikaciju kojom se stražnja bljeskalica pretvara u baterijsku lampu, stroboskop, policijsko sredstvo ili emitira SOS u Morseovom kodu, a zatim se prešlo na igranje. 

Smartphone je sve izdržao, pokazalo se da fino reagira na sve pokrete u igricama, kako ekran tako i promjenama položaja, a dovoljno snažan MTK6572 Dual Core procesor omogućio je igranje bez problema, pa su klinci digli palac gore i, naravno, pitali mogu li ga dobiti.

Kraj testiranja je bio uobičajen - surfanje uz gledanje televizije i provjeravanje podataka na webu, gledanje jedne epizode omiljene serije bilo je zadovoljavajuće  - dovoljno velik ekran i slušalice na ušima odradili su posao kako treba. Za sam kraj, ono što se inače ne radi - smartphone u krevetu i čitanje e-knjige na jednoj od besplatnih aplikacija koje smo skinuli.

Rezultat je i opet dobar, čitanje je dobro, ekran ne umara oči previše, a nakon ovakvog cjelodnevnog mučenja, baterija je i dalje u sebi imala priličnu količinu struje. 

Sve u svemu, za cijenu od 899 kuna dobit ćete zvjerku koja vas neće ostaviti na cjedilu, koju možete napuniti svim sadržajima koji vam trebaju i koja uz to lijepo izgleda. Palac gore, definitivno.

Za sve dodatne informacije najbolje je posjetiti službene stranice Loboxa, a ništa manje važna nije ni informacija da je servisni partner Europatrade, pa ako budete nepažljivi sa svojim telefonom, servis je na dohvat ruke.

Specifikacije:

  • Dual-Sim
  • 1.3 prednja,5.0 Mpx zadnja kamera
  • MTK6572 Dual-Core 1.2 Ghz processor
  • 512 MB RAM
  • 4 GB ROM-prosiriv do 32 GB
  • 854*480 TFT ekran 4.5"
  • Operativni sustav-Android 4.2.2. Jelly Bean
  • 2500 mAh baterija
  • Raspoložive boje: crna, bijela, žuta
  • 25.02.2014. 06:38:00
        
    Novi komentar
    nužno
    nužno

    skrolaj na vrh