« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
MINISTARSKO PRIZNANJE

SAD već godinama ne zna gdje je Osama bin Laden

Najpoznatiji svjetski bjegunac unatoč nagradi od 50 milijuna dolara i dalje uspješno bježi od najboljih svjetskih obavještajnih službi

(Getty Images)
Više o

SAD

,

Robert Gates

,

Pakistan

,

Osama bin Laden

,

rat u Afganistanu

Sjedinjene Države ne znaju gdje je vođa Al Kaide Osama bin Laden i "već godinama" nemaju pouzdanih informacija o njegovu kretanju, izjavio je u nedjelju američki ministar obane Robert Gates za televizijsku postaju ABC.

Odgovarajući na pitanje čini li Pakistan dovoljno kako bi uhvatio najtraženijeg zločinca u svijetu, Gates je rekao: "Ne znamo gdje je Osama. Da znamo, išli bismo po njega."

Gates usto nije mogao potvrditi informaciju prema kojoj taliban koji boravi u pakistanskom zatvoru zna gdje je Bin Laden bio početkom 2009.

SAD je raspisao tjeralicu uz nagradu od 50 milijuna dolara za hvatanje živog ili mrtvog Osame bin Ladena i za bilo kakvu informaciju koja bi omogućila njegovo uhićenje.

Većina stručnjaka misli da se Bin Laden skriva u pakistanskim planinama, a neki misle da bi se bolje mogao prikriti u velikome gradu.

Jedino je sigurno da je koncem 2001. pobjegao iz Afganistana i ušao u Pakistan preko pokrajine Sjevernog Vaziristana, plemenskog poluautonomnog područja nastanjenog Paštunima, tradicionalnim protivnicima središnje vlasti. (hina/metro-portal)

06.12.2009. 09:47:15
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    06.12.2009. 12:00
    bin Laden je mrtav, a to je govorila i Benazir Bhutto prije nego su je ubili (a vjerojatno i zato) guglaj: benazir bhutto bin laden dead ... a kome ne bi pasalo da se sazna da je on mrtav? američkom vojno korporativnom kartelu koji vuče milijune ljudi za nos još od rušenja blizanaca (i za to je sve više dokaza da se radi o teškoj manipulaciji, guglaj: richard gage) :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh