« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
UZBUNA!

SAD upozorava na novu opasnost od terorizma u Europi, Africi i na Bliskom istoku

Amerikancima koji se nalaze u Velikoj Britaniji poslana je poruka da budu naoprezu jer je u toj zemlji "prisutna povišena razina terorističke prijetnje"

SAD je zabrinut za svoje državljane raštrkane po svijetu
SAD je zabrinut za svoje državljane raštrkane po svijetu (Getty Images)
Više o

SAD

,

terorizam

,

Bliski istok

,

State Department

,

Europa

,

upozorenje

State Department ponovno je upozorio Amerikance na opasnost od terorizma u svijetu, naglasivši u drugoj poruci opasnost od napada u Velikoj Britaniji. "Informacije kojima raspolažemo pokazuju da Al Kaida i pridružene organizacije nastavljaju planirati terorističke napade na američke interese u raznim područjima, posebice u Europi, Aziji, Africi i na Bliskom istoku", upozorava američka diplomacija u poruci aktualizirajući prethodno upozorenje iz kolovoza 2010.

Dugi popis savjeta putnicima govori o, između ostalog, "vjerodostojnim informacijama", po kojima se nastavljaju kovati teroristički planovi na Bliskom istoku i u Sj. Africi. Među drugim spomenutim zonama nalaze se Afrički rog i Srednja i Južna Azija. U drugoj poruci, namijenjenoj Amerikancima koji se nalaze u Velikoj Britaniji, upozorava se na "daljnju prisutnost povišene razine terorističke prijetnje", posebice u javnom prometu. Uzbuna ističe 30. travnja 2011.

01.02.2011. 13:20:25
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    eda
    01.02.2011. 14:56
    Priče za malu djecu (samo ne za laku noć već za horor noć)... Al Quaida je CIA-ina agencija. ko još vjeruje da su teroristi izvan Amerike taj je stvarno naivan
  2. avatar
    Crozona
    01.02.2011. 22:00
    Obožavam njihove vjerodostojne informacije. Takve informacije su pokrenule rat u Iraku. No zanimljivo je kako se objava uzbune poklapa sa masovim prosvjedima u Africi.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh