« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
MAŠ MILIJUNA

Vojska zatvorila prisup Kairu, blokiran ulaz i izlaz u nekoliko gradova

Autocesta koja povezuje Aleksandriju i Kairo blokirana je kilometar od glavnog grada vojnom preprekom

Prosvjedi u Egiptu
Prosvjedi u Egiptu (YouTube)
Više o

prosvjed

,

Egipat

,

Kairo

,

Hosni Mubarak

,

marš milijuna

Egipatska vojska zatvorila je u utorak ujutro pristup Kairu i drugim gradovima gdje su se prosvjednici namjeravali okupiti radi najavljena "marša milijuna" na poziv prosvjednog pokreta koji zahtijeva odlazak predsjednika Hosnija Mubaraka, prenosi Hina.

Autocesta koja povezuje Aleksandriju i Kairo blokirana je kilometar od glavnog grada vojnom preprekom. Dugi niz kamiona s namirnicama i automobila čekalo je na cesti na prolaz, a vojnici su odlučno sprječavali prolaz vozila u pravcu glavnog grada. Izlaze iz gradova Mansura, Suez i Fajum također je blokirala vojska.

Željeznički promet je prekinut od ponedjeljka a linija podzemne željeznice između Kaira i Šubra el-Keime zatvorena je. Brojni stanovnici Kaira koji su pokušavali doći na posao u okolici glavnog grada nisu uspjeli zbog blokada. Deseci tisuća osoba počeli su se u utorak ujutro okupljati u Kairu radi velikog prosvjeda za koji se oporba nada da će biti ključan, nakon tjedan dana neviđenih demonstracija protiv predsjednika Hosnija Mubaraka. Vojska se obvezala ne koristiti silu ocjenjujući zahtjeve naroda "legitimnim", ali je pozvala prosvjednike da se izraze na miran način.

01.02.2011. 14:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh