Metro-portal.hr

objavljeno 01.02.2011. 13:20:25
UZBUNA!

SAD upozorava na novu opasnost od terorizma u Europi, Africi i na Bliskom istoku

Amerikancima koji se nalaze u Velikoj Britaniji poslana je poruka da budu naoprezu jer je u toj zemlji "prisutna povišena razina terorističke prijetnje"

SAD je zabrinut za svoje državljane raštrkane po svijetu
SAD je zabrinut za svoje državljane raštrkane po svijetu (Getty Images)

State Department ponovno je upozorio Amerikance na opasnost od terorizma u svijetu, naglasivši u drugoj poruci opasnost od napada u Velikoj Britaniji. "Informacije kojima raspolažemo pokazuju da Al Kaida i pridružene organizacije nastavljaju planirati terorističke napade na američke interese u raznim područjima, posebice u Europi, Aziji, Africi i na Bliskom istoku", upozorava američka diplomacija u poruci aktualizirajući prethodno upozorenje iz kolovoza 2010.

Dugi popis savjeta putnicima govori o, između ostalog, "vjerodostojnim informacijama", po kojima se nastavljaju kovati teroristički planovi na Bliskom istoku i u Sj. Africi. Među drugim spomenutim zonama nalaze se Afrički rog i Srednja i Južna Azija. U drugoj poruci, namijenjenoj Amerikancima koji se nalaze u Velikoj Britaniji, upozorava se na "daljnju prisutnost povišene razine terorističke prijetnje", posebice u javnom prometu. Uzbuna ističe 30. travnja 2011.

01.02.2011. 13:20:25
http://metro-portal.hr/sad-upozorava-na-novu-opasnost-od-terorizma-u-europi-africi-i-na-bliskom-istoku/54810/