« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
IRANCI OPTUŽUJU:

SAD u Perzijskom zaljevu vode psihološki rat protiv Irana

Amerikanci su proširili obrambene raketne sustave diljem Zaljeva - u Kuvajtu, Kataru, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bahreinu

(Wikipedia)
Više o

američka vojska

,

Perzijski zaljev

,

raketni sustav

,

psihološki rat

,

arapske države

Iranci su u četvrtak optužili Sjedinjene Države da su u Zaljevu pokrenule "psihološki rat" protiv Irana predstavljajući ga kao prijetnju arapskim državama u regiji kako bi ih uvjerili da im je potrebna američka zaštita.

Američki dužnosnici u nedjelju su izvijestili o proširenju obrambenih raketnih sustava na kopnu i moru u području Perzijskoga zaljeva, ključnome prolazu kojim se prevoze velike količine nafte, kao protutežu onome što smatraju sve većom iranskom raketnom prijetnjom.

Amerikanci su proširili svoja obrambena raketna postrojenja u Kuvajtu, Kataru, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i u Bahreinu.

"Oni ne žele vidjeti sve bolje odnose između Irana i susjednih zemalja u Perzijskom zaljevu, zbog čega su počeli psihološki rat", rekao je general Hasan Firuzabadi, zapovjednik Združenog stožera iranskih oružanih snaga.

"Ovo za nas nije ništa novo. O svemu smo obaviješteni - o lokacijama i o tomu kada će se izvesti proširenje. Rakete Patriot lako se deaktiviraju jednostavnim vojnim taktikama", dodao je general. (hina/metro-portal)

04.02.2010. 17:18:30
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    04.02.2010. 18:04
    prije neki dan je američko testiranje obrambenog sutava od raketa bilo neuspješno, tako da ovo raspoređivanje doslovno spada u kategoriju psihološkog rata :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh