Metro-portal.hr

objavljeno 04.02.2010. 17:18:30
IRANCI OPTUŽUJU:

SAD u Perzijskom zaljevu vode psihološki rat protiv Irana

Amerikanci su proširili obrambene raketne sustave diljem Zaljeva - u Kuvajtu, Kataru, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bahreinu

(Wikipedia)

Iranci su u četvrtak optužili Sjedinjene Države da su u Zaljevu pokrenule "psihološki rat" protiv Irana predstavljajući ga kao prijetnju arapskim državama u regiji kako bi ih uvjerili da im je potrebna američka zaštita.

Američki dužnosnici u nedjelju su izvijestili o proširenju obrambenih raketnih sustava na kopnu i moru u području Perzijskoga zaljeva, ključnome prolazu kojim se prevoze velike količine nafte, kao protutežu onome što smatraju sve većom iranskom raketnom prijetnjom.

Amerikanci su proširili svoja obrambena raketna postrojenja u Kuvajtu, Kataru, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i u Bahreinu.

"Oni ne žele vidjeti sve bolje odnose između Irana i susjednih zemalja u Perzijskom zaljevu, zbog čega su počeli psihološki rat", rekao je general Hasan Firuzabadi, zapovjednik Združenog stožera iranskih oružanih snaga.

"Ovo za nas nije ništa novo. O svemu smo obaviješteni - o lokacijama i o tomu kada će se izvesti proširenje. Rakete Patriot lako se deaktiviraju jednostavnim vojnim taktikama", dodao je general. (hina/metro-portal)

04.02.2010. 17:18:30
http://metro-portal.hr/sad-u-perzijskom-zaljevu-vode-psiholoski-rat-protiv-irana/32210/