« Žene
objavljeno prije 4 godine i 5 mjeseci
MA DA?

S kim žene najbolje spavaju?

Psi ih smiruju, a mačke i muškarci im remete san, pokazalo je jedno izuzetno zanimljivo istraživanje, porazno za jači spol

Evo najboljeg partnera u krevetu
Evo najboljeg partnera u krevetu (Arhiva)
Više o

psi

,

žene

,

spavanje

,

muškarci

Žene se bolje naspavaju kada dijele krevet sa psom, nego kada spavaju kraj muškarca, pokazali su rezultati jednog zanimljivog istraživanja.

U istraživanju su sudjelovale 962 žene koje žive diljem SAD-a. Njih 57 posto dijeli krevet s partnerom, 55 posto s barem jednim psom, a 31 posto s najmanje jednom mačkom.

Sve ispitanice ispunile su upitnik o navikama spavanja i kvaliteti sna i o tome kako se osjećaju spavajući kraj partnera, psa ili mačke. Upitane su kako na njih utječe osoba ili životinja kraj koje spavaju, osjećaju li se sigurnima kraj njih.

Nakon prikupljanja podataka i analize odgovora, istraživači su zaključili da žene bolje spavaju kraj pasa, nego kraj muškaraca i mačaka. 

Psi ih smiruju, a mačke i muškarci im remete san, piše portal Fatherly.com.

Druga studija, provedena na Klinici Mayo, na 40 muškaraca i žena koji spavaju sa psima pokazala je donekle slične rezultate - ljudi se bolje naspavaju ako s njima u sobi spava pas, no ne i ako on spava s njima u krevetu.

S obzirom da je riječ o istraživanjima malog opsega, ne možemo donositi generalne zaključke o ovoj temi, no rezultati su svakako zanimljivi.

04.12.2019. 21:43:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    05.12.2019. 09:42
    najbolje spavaju same haha
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh