« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
BUDNO OKO PUTINA

Rusija pozorno prati europsku istragu u Gazpromu

"Ruska vlada vrlo pozorno će pratiti što se događa oko Gazproma", izjavio je Putin nakon što je Europska komisija počela provoditi iznenadne inspekcije ruskog plinskog diva

Fotografija vijesti
Više o

plin

,

Rusija

,

Europska komisija

,

Vladimir Putin

,

Gazprom

Rusija će "vrlo pozorno" pratiti odvijanje istrage Europske komisije koja je počela provoditi iznenadne inspekcije u podružnicama ruskog plinskog diva Gazproma u Europi, izjavio je u ponedjeljak ruski premijer Vladimir Putin.

"Ruska vlada vrlo pozorno će pratiti što se događa oko Gazproma", izjavio je Putin u razgovoru s čelnikom te plinske tvrtke Aleksejem Millerom, navodi se na internetskoj stranici ruske vlade.

"Istodobno treba surađivati s vlastima zemalja u kojima radite, treba biti otvoren i pomoći službama koje provode provjere, pružiti im objektivne i kompletne informacije", kazao je Putin vlasniku Gazproma.

"Nadam se da još nitko nije uhićen ili stavljen u zatvor u Europi jer ima ugovor s Gazpromom?", ironično je pitao Putin.

"Hvala Bogu", zaključio je premijer pošto je dobio Millerov negativan odgovor.

Europska komisija je prošli tjedan provela nekoliko iznenadnih inspekcija u Gazpromu u nekoliko europskih zemalja, posebice u Njemačkoj i Češkoj. Inspekcije su dio šire istrage kompanija koje se bave opskrbom, prijenosom i skladištenjem plina. Sumnja se da se u njima provodi praksa suprotna tržišnom natjecanju, priopćila je EK.

03.10.2011. 12:14:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh