« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
ODGOVOR NA PROTURAKETNI ŠTIT

Rusi prijete projektilima Iskander

Rusi su zaprijetili da će u Bjelorusiji i na ruskim granicama postaviti balističke rakete Iskander ako SAD nastavi s implementacijom proturaketnog štita u Europi

Fotografija vijesti
Više o

SAD

,

Rusija

,

proturaketni štit

,

Bjelorusija

,

ruske rakete

,

Europa

,

Iskander

Službena Moskva zaprijetila je da će u Bjelorusiji i na ruskim granicama postaviti balističke rakete Iskander, ukoliko pregovori s Washingtonom o europskoj proturaketnoj obrani propadnu, rekao je u ponedjeljak za Interfax visoki ruski diplomatski izvor, javlja Hina.

Isti je izvor izvijestio kako bi se Iskander rakete mogle postaviti u Bjelorusiji i u ruskoj regiji Krasnodaru. Ranije se spominjalo da bi se lansirne rampe mogle postaviti u ruskoj baltičkoj enklavi Kaljiningradu.

"Ovo će nam omogućiti da reagiramo na prijetnje ruskim strateškim vojnim snagama u slučaju da se američka proturaketna obrana postavi u blizini naših granica", rekao je isti izvor.

Rusija smatra da američki sustav proturaketne obrane u Europi, koji bi ondje trebao biti postavljen do 2020. predstavlja prijetnju njezinu nuklearnom strateškom potencijalu. Moskva je zaprijetila "novom utrkom u naoružanju" s Washingtonom ukoliko se bojazan Rusa zanemari.

Iskander rakete, jedno od ruskih najmoćnijih oružja, od sada će biti osposobljene posebnom tehnikom "foto snimanja" za još preciznije toplinsko navođenje.

21.11.2011. 19:27:55
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Weberic
    22.11.2011. 13:30
    Kako god okreneš oružje će nam svima doći glave, ovdje doslovno lud zbunjenog :)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh