« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
SVAĐA

Rusi će zabraniti posvajanje Amerikancima

Novi ruski zakon predviđa izradu "crne liste" Amerikanaca nepoželjnih u Rusiji za koje se sumnja da su kršili prava ruskih građana

Ameri više neće moći usvajati ruske bebe
Ameri više neće moći usvajati ruske bebe (Arhiva)
Više o

SAD

,

Rusija

,

Vladimir Putin

,

usvajanje djece

,

zakon

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u četvrtak kako ne vidi razloga da ne potpiše zakonski prijedlog koji Amerikancima zabranjuje posvajanje ruske siročadi i najavio da će novim zakonima potaknuti bolju skrb za njih u domovini.

Iako je Putin kazao da mora proučiti tekst zakonskog prijedloga, njegov komentar naslućuje da je spreman potpisati taj dokument koji je već pogoršao odnose Rusije i Sjedinjenih Država. "Zasad ne vidim razloga da ne potpišem zakon iako trebam vidjeti konačni tekst i sve odvagnuti", rekao je Putin.

U srijedu je Vijeće Federacije, gornji dom ruskog parlamenta, jednoglasno odobrilo taj zakon koji je prošli tjedan prihvatila i Duma (donji dom), a da bi stupio na snagu potreban je još Putinov potpis.

Taj zakonski prijedlog odgovor je na "listu Magnitskog" donesenu u SAD-u koja sankcionira ruske čelnike umiješane u smrt pravnika Sergeja Magnitskog u zatvoru 2009.

I novi ruski zakon predviđa izradu "crne liste" Amerikanaca nepoželjnih u Rusiji za koje se sumnja da su kršili prava ruskih građana.

28.12.2012. 04:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh