Metro-portal.hr

objavljeno 28.12.2012. 04:06:00
SVAĐA

Rusi će zabraniti posvajanje Amerikancima

Novi ruski zakon predviđa izradu "crne liste" Amerikanaca nepoželjnih u Rusiji za koje se sumnja da su kršili prava ruskih građana

Ameri više neće moći usvajati ruske bebe
Ameri više neće moći usvajati ruske bebe (Arhiva)

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je u četvrtak kako ne vidi razloga da ne potpiše zakonski prijedlog koji Amerikancima zabranjuje posvajanje ruske siročadi i najavio da će novim zakonima potaknuti bolju skrb za njih u domovini.

Iako je Putin kazao da mora proučiti tekst zakonskog prijedloga, njegov komentar naslućuje da je spreman potpisati taj dokument koji je već pogoršao odnose Rusije i Sjedinjenih Država. "Zasad ne vidim razloga da ne potpišem zakon iako trebam vidjeti konačni tekst i sve odvagnuti", rekao je Putin.

U srijedu je Vijeće Federacije, gornji dom ruskog parlamenta, jednoglasno odobrilo taj zakon koji je prošli tjedan prihvatila i Duma (donji dom), a da bi stupio na snagu potreban je još Putinov potpis.

Taj zakonski prijedlog odgovor je na "listu Magnitskog" donesenu u SAD-u koja sankcionira ruske čelnike umiješane u smrt pravnika Sergeja Magnitskog u zatvoru 2009.

I novi ruski zakon predviđa izradu "crne liste" Amerikanaca nepoželjnih u Rusiji za koje se sumnja da su kršili prava ruskih građana.

28.12.2012. 04:06:00
http://metro-portal.hr/rusi-ce-zabraniti-posvajanje-amerikancima/75649/