« Kazalište
objavljeno prije 7 mjeseci i 18 dana
ZPC

Rujan u Zagrebačkom plesnom centru

Između ostalog, i ove godine ZPC će ugosti dio programa MEĐUNARONOG FESTIVALA KAZALIŠTA LUTAKA, u organizaciji Kulturnog centra Travno, i to izvedbama 17., 19. i 20. rujna

Što ZPC sprema za rujan?
Što ZPC sprema za rujan? (Arhiva)
Više o

Zagrebački plesni centar

,

ZPC

,

rujan

Nova kazališna sezona 2023./24. u Zagrebačkom plesnom centru počinje 12. rujna u 20 h predstavom  HEROES  , autora Brune Isakovića i Mije Zalukar, nastaloj u koprodukciji UO Malo sutra, Udruge Domino i ZPC-a.

Predstava je to čija se referentna točka smješta se u lik, djelo i mitologiju jednog od najznačajnijih suvremenih glazbenih umjetnika i modnoj ikoni - Davidu Bowieju. Projekt kroz metamorfozu glavnog junaka u umjetničkom smislu istražuje povezanost gledatelja i izvođača, dok, u ono političkom, analizira materiju strasti i posrtanja današnjih generacija te postavlja pitanje kakav bi trebao_la biti (anti)heroj_ina 21. stoljeća? 

Double bill izvedbom predstava  PARTE PARTE  i  PTERO  , autorica Petre Chelfi i Petre Valentić, koje su nastale u korpodukciji UO Katana i UPPU "PULS"-au petak i subotu, 15. i 16. rujna, s početkom u 19 h, odnosno u 20 h, nastavlja se dinamičan mjesečni program.

Parte Parte je plesni duet koji sagledava prostor koji se rastvara i uspostavlja između dva svijeta; onog kojeg doživljavamo ovdje i sada te onog koji je oblikovao nas i naša tijela mimo naše pažnje i svijesti. 
Ptero 
pak skreće pozornost na neminovnost potrebe za zajednicom, za uspostavom veze s drugim živim bićem kroz koje ćemo osjetiti sigurnost i povjerenje prema okolini.

I ove godine ZPC će ugosti dio programa  MEĐUNARONOG FESTIVALA KAZALIŠTA LUTAKA , u organizaciji Kulturnog centra Travno, i to izvedbama 17., 19. i 20. rujna. 

Prva ovosezonska premijera novi je projekt iz produkcije UO 21:21autorice Ksenije Zec, naslovljen  ALTER(N)ACIJA.  Alter(N)acija je izrasla iz slučajno pronađenog videa, snimke djevojke izložene invazivnom pogledu kamere u trenutku kad nije "sasvim svoja", kad nije "pri sebi", iako nije jasno što joj se događa. (...) Alter(N)acija sugerira stanje od-vezanosti, izglobljenosti, bivanja drugom samoj sebi. Alter(N)acija je solo koji je uvijek već bio (samo) za Unu Matiju Štalcar Furač i njen umjetnički i osobni habitus - pojašnjava Una Bauer, jedna od suradnica na predstavi.  Premijera predstave planirana je za petak 22., a reprizna izvedba za subotu, 23. rujna, s počekom u 20 h.

Posljednji tjedan mjeseca rujna bit će posebno dinamičan - 26. i 27. rujna u 20 h, na programu će se naći  LEVANT  Petre Hrašćanec i Saše Božića, nastao u produkciji UO 21:21; u petak 29.,  SALTO ANIMATO   autorica Nastje Štefanić Kralj i Filipe Bavčević, u produkciji UPUH-a, a u subotu 30. rujna s početkom u 20 h,  HOUSE BOLERO  Mateja Kejžara, u izvedbi i produkciji Studija za suvremeni ples.

Više o pojedinoj predstavi potražite na  našoj mrežnoj stranici .

Rujanski se program ostvaruje u suradnji s umjetničkim organizacijama i udrugama: 
UO Malo sutra, UO Katana, UO 21:21, Udrugom Domino, Kulturnim centrom Travno, Udrugom profesionalnih plesnih umjetnika "PULS" te Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske. 

12.09.2023. 12:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh