« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca

Ron Paul ponovno pobijedio na testnom glasanju republikanaca

Teksaški kongresmen Ron Paul drugu godinu za redom uvjerljivo dobio straw poll

Teksaški kongresmen Ron Paul
Teksaški kongresmen Ron Paul (Arhiva)
Više o

Sarah Palin

,

republikanci

,

Ron Paul

,

straw poll

Rezultati straw polla, neobaveznog testnog glasanja za najpoželjnijeg republikanskog kandidata na američkim predsjedničkim izborima ponovno su stavili Ron Paula, dosljednog teksaškog liječnika na prvo mjesto s čak 30% glasova.

Drugo mjesto s 23% glasova osvojio je Mitt Romney, dok su svi ostali dogurali tek do 6%, uključujući Chrisa Christiea i Gary Johnsona. Sarah Palin je dobila razočaravajućih 3% glasova, što je pokazalo da najdesniji republikanski pokret Tea Party nema velike šanse.

Pred tri godine Ron Paul je ostao u utrci s Johnom McCainom do samog kraja, privukavši daleko najveća sredstva preko Interneta, no ipak je na kraju morao priznati poraz. McCain je odabirom aljaške guvernerke Sarah Palin za mjesto potpredsjednice napravio najlošiji potez u kampanji i glatko izgubio od Obame.

Ipak, GOPovci ne mogu biti zadovoljni, jer Ron Paul ionako odskače u njihovom bloku svojim dosljednim stavovima o ukidanju Feda, smanjenju administracije i većim slobodama pojedinca, što se sigurno neće sviđati moćnim vladinim agencijama poput notorne FEMA-e i NSA, a i Homeland Security je na njegovoj listi beskorisnih pojava.

Uz to, sva istraživanja pokazuju da čak 43% glasača republikanaca ne vidi niti jednog dobrog kandidata, dok Obama u svim ispitivanjima javnog mijenja odnosi uvjerljivu pobjedu pred kandidatima republikanaca.

13.02.2011. 15:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh