« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
BASTA!

Prosvjedi u Italiji zbog nedoličnog ponašanja Berlusconija

Je li Silvio Berlusconi nakon Ben Alija i Mubaraka sljedeći čelnik kojeg će vlastiti narod istjerati iz zemlje?

Poruka Berlusconiju
Poruka Berlusconiju (YouTube)
Više o

Silvio Berlusconi

,

Italija

,

prosvjed Berlusconi

Prosvjedi protiv Berlusconija organizirani su u više talijanskih gradova, od Palerma do Venecije, prenosi Hina. Prosvjednici osuđuju "neprikladno i sustavno predstavljanje žene kao seksualnog objekta u novinama, na televiziji i u reklamnim porukama", što već dulje odaje ponašanje šefa talijanske vlade Silvija Berlusconija.

"Obranimo dostojanstvo žena", pisalo je na jednom transparentu u Palermu. Za brojne Talijanke skandal "Rubygate" bio je kap preko ruba čaše u cijelom slučaju.

Talijansko pravosuđe nedavno je otvorilo istragu o Silviju Berlusconiju zbog afere nazvane "Rubygate" u kojoj je šef vlade osumnjičen za zloporabu položaja i prostituciju s maloljetnicom.

"Važnost ovih prosvjeda je u tomu što u njima sudjeluju muškarci i žene, mlađi i stariji, intelektualci i radnici", rekla je gradonačelnica Napulja Rosa Russo Iervolino koja je sudjelovala u povorci organiziranoj u njezinu gradu.

Iako prosvjeda ne stoji nikakva sindikalna podružnica niti politička stranka, većina desnice u njima vidi politički napad. "Svi koji danas prosvjeduju na ulicama mnogih talijanskih gradova pripadaju anti-berlusconijevu pokretu koji je utemeljila ljevica", smatra šef zastupnika Narod slobode (Berlusconijeva stranka) Fabrizio Cicchitto.

"Žene koje su danas izišle na ulice nisu brojne i prosvjeduju samo iz političkih razloga", ocijenila je ministrica obrazovanja Mariastella Gelmini.

Prosvjedi su, osim u Italiji održani i pred talijanskim Kulturnim centrom u Tokiju gdje se okupilo stotinjak osoba. U Trstu se okupilo 3.000 prosvjednika, u Bariju također 3.000, a u Veneciji 9.000 prosvjednika.

13.02.2011. 17:39:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh