Rok trajanja namirnica u hladnjaku i zamrzivaču
Saznajte što trebate izbaciti, a što možete mirne duže zadržati u hladnjaku bez da se pokvari
Hladnjak može biti pun neispravne hrane (Shutterstock)
Zamrznutu hranu možete bezbrižno pohraniti koliko god želite, ali je moguće da promijeni okus nakon vremena istaknutog na popisu u nastavku. Najviše opreza traže mesnati i mliječni proizvodi, a proizvodi u staklenkama neće se tako brzo pokvariti ako ih dobro zatvorite.
- Juha: 3-4 dana u hladnjaku, 2-3 mjeseca u zamrzivaču
- Kuhano meso: 3-4 dana u hladnjaku, 2-3 mjeseca u zamrzivaču
- Kuhana piletina: 3-4 dana u hladnjaku, 4 mjeseca u zamrzivaču
- Sirova janjetina: 3-5 dana u hladnjaku, 6-9 mjeseci u zamrzivaču
- Sirova piletina: 1-2 dana u hladnjaku, 9 mjeseci u zamrzivaču
- Sirovo svinjsko pečenje: 3-5 dana u hladnjaku, 4-6 mjeseci u zamrzivaču
>>Zašto je dobro imati limun u hladnjaku?
Ukoliko se odlučite isključivo na zamrzavanje, rok trajanja pojedinih namirnica je sljedeći:
- Kruh i kolači: 3 mjeseca
- Kuhana šunka: 1-2 mjeseca
- Maslac: 6-9 mjeseci
- Sirovi kotleti: 4-6 mjeseci
- Sirovi steak: 6-12 mjeseci
- Sladoled: 2 mjeseca
- Školjke: 3-6 mjeseci
- Voće: 6-12 mjeseci
01.03.2013. 13:42:00
Novi komentar