« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
REKORDER

Roger Waters prodao najviše ulaznica ove godine

Roger Waters je za svoju turneju The Wall Live ove godine prodao preko 1.4 milijuna ulaznica diljem svijeta

Waters je zaradio preko 150 milijuna dolara
Waters je zaradio preko 150 milijuna dolara (Arhiva)
Više o

ulaznice

,

Madonna

,

Bruce Springsteen

,

Lady Gaga

,

Roger Waters

Roger Waters ove je godine zaradio 158,1 milijun dolara od prodaje ulaznica za svoju koncertnu turneju "The Wall Live", nadmašivši time Brucea Springsteena i Madonnu, vječne lidere popisa najplaćenijih koncertnih glazbenika.

Waters, bivši član Pink Floyda čiji je album "The Wall" krajem sedamdesetih godina bio veliki hit, prodao je više od 1,4 milijuna ulaznica diljem svijeta od početka godine, navodi specijalizirani časopis "Pollstar".

Na drugome mjestu s velikim zaostatkom nalazi se Springsteenova turneja "Wrecking Ball", koja je počela u ožujku, sa zaradom od 79,9 milijuna dolara, dok je Madonna od ulaznica zaradila 42 milijuna dolara.

Na koncertnim turnejama nalaze se i Lady Gaga, Coldplay i Paul McCartney, što je doprinijelo rekordnoj prodaji od 18,6 milijuna ulaznica za sto najvećih koncerata u SAD-u, čime je uprihođena ukupno 1,1 milijarda dolara.

Organizatori su zbog gospodarske krize ove godine snizili prosječne cijene ulaznica za 6,34 dolara, na 60,68 dolara, što je najniža prosječna cijena ulaznica od 2007. godine.


13.07.2012. 07:53:29
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh