« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
RAT U LIBIJI

Rješenja krize u Libiji nema bez Gadafija

Gadafijev sin Seif Al-Islam izjavio je kako neće biti moguće naći rješenje libijskog problema, a pritom ne računati na libijskog vođu

Više o

Moamer Gadafi

,

Libija

Svojevrsni glasnogovornik libijskog režima i drugi Gadafijevsin, Seif Al-Islam, za francuske je novine Le Monde izjavio da ne postoji rješenje sukoba u Libiji u kojemu nebi sudjelovao njegov otac, prenosi France presse, a javlja Hina.

"Moj otac ne sudjeluje u pregovorima. To je libijski sukob u kojemu sudjeluju Libijci te izdajnici, pripadnici milicije, teroristi. Vi stvarno mislite da je moguće pronaći rješenje problema u kojemu on ne bi sudjelovao? Ne, to je nemoguće", kazao je. Također je ocijenio da će "sa ili bez pomoći NATO-a pobunjenici (koje naziva 'štakorima') izgubiti ovaj rat. "Štakori nemaju nikakvih izgleda da kontroliraju ovu zemlju", rekao je 39-godišnji Seif al-Islam Gadafi sin.

"NATO-ova akcija iznimno je glupa i loše pripremljena. Sve je obavljeno na brzinu. To je fast-food kampanja, kampanja McDonald's. Mi imamo svoju vojsku. Imamo više streljiva, više oružja, a moral nam je na najvišoj razini", rekao je Gadafi mlađi za Le Monde.

04.07.2011. 15:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh