« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
PRIRODA

Riješite se stresa zelenilom

Prisutnost zelenih površina bilo moguće povezati i s većim subjektivnim osjećajem sigurnosti kod stanovnika gradskih četvrti s većom stopom kriminala

Što više parkova, to više zdravlja
Što više parkova, to više zdravlja (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

stres

,

parkovi

,

zelenilo

Zelenilo u gradu ključno je za zdravlje njegovih stanovnika, kako fizičko, tako i psihičko, pokazao je cijeli niz istraživanja, a ovo zadnje napravilo je Sveučilište Pennsylvania u Philadelphiji.

Njihovi rezultati pokazuju da je prisutnost zelenih površina u gradu usko povezana s reduciranjem akutnog stresa, a do njih su došli mjereći prisutnost stresa kod ispitanika uz pomoć mjerača broja otkucaja srca.

>> Zelenilo u gradu poboljšava zdravlje >>

U istraživanju Sveučilišta Exeter pokazalo se da ljudi prijavljuju bitno manje mentalnih problema i općenito su puno zadovoljniji svojim životom kada žive u dijelovima grada gdje ima dovoljno zelenila

Štoviše, prisutnost zelenih površina bilo je moguće povezati s većim subjektivnim osjećajem sigurnosti kod stanovnika gradskih četvrti s većom stopom kriminala.

>> Zelenilo je dobro za mentalno zdravlje >>

Ako živite kraj parka, vaše je zdravlje u još boljem stanju, tvrde znanstvenici koji naglašavaju koliko je važno reducirati stres, prvenstveno zbog zdravlja srca.

Stoga, ako ništa drugo, napravite malu zelenu oazu u kući i šetajte najbližim parkom kad god možete, dobro je za vas.

 

23.03.2015. 15:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh