« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
UŽIVAJTE

Riješite se stresa na otvorenom

Ljeto nam pruža gotovo neograničene mogućnosti uživanja na čistom zraku, što može znatno smanjiti stres

Uživajte u prirodi
Uživajte u prirodi (Shutterstock)
Više o

otvoreno nebo

,

stres

,

godišnji odmor

,

opuštanje

,

priroda

Ljeto nam omogućava dug boravak na otvorenom, što bi tijekom godišnjeg odmora trebalo maksimalno iskoristiti za opuštanje i smanjivanje stresa, kako bi vratili psihički mir i stvarno napunili baterije. 

Dovoljno je i pola sata svakodnevna šetnje parkom da se dobro opustite, jer su istraživanja pokazala da šetnja kroz zelenilo dovodi mozak u stanje meditacije. Ako imate vlastiti vrt, još i bolje, jer su Nizozemci dokazali da rad u vrtu smanjuje razinu kortizola i poboljšava raspoloženje. 

Vlasnici kućnih ljubimaca ionako imaju smanjene razine stresa upravo zbog njih, a šetnje s ljubimcem smiruju anksioznost i omogućavaju rješavanje kompliciranijih zadataka. Stoga, ako nemate psa, a imate mjesta u domu, razmislite o nabavci jednog.

Vježbanje joge u parku sjajna je stvar, jer osim uobičajenih koristi koje joga ima za vježbače, svjež zrak i zelenilo dodat će još jednu novu kvalitativnu dimenziju. Jednako tako dobro je i meditirati na otvorenom, a mirnih mjesta u parkovima uvijek ima, dovoljno je sjesti na zaklonjenu klupicu i opustiti se.

Vožnja biciklom po novim putevima će ne samo napuniti vaša pluća svježinom, već i poboljšati samopouzdanje i liječiti simptome povezane s anksioznošću i depresijom. 

Birajte rane jutarnje ili kasne večernje sate za fizički zahtjevnije aktivnosti kako vas ne bi sputavala vrućina i iskoristite ljeto u potpunosti, makar i ne vidjeli more.

23.06.2013. 12:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh