« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
SAVJETI

Lijepa koža uz loše stvari

Postoje neke namirnice i druge stvari koje se sustavno proglašava lošima, no one zapravo mogu napraviti jako puno za lijepu kožu

Kožu mogu uljepšati razne stvari
Kožu mogu uljepšati razne stvari (Shutterstock)
Više o

čokolada

,

savjeti

,

koža

,

voćni sokovi

,

znoj

,

lijepa koža

Postoje određene namirnice za koje nam svi preporučuju da ih se čuvamo, kao i neke druge stvari koje imaju lošu reputaciju, a zapravo su i jedne i druge izuzetno dobre za očuvanje ljepote naše kože.

Tako, primjerice, uvijek slušamo kako se od znoja stvaraju akne, a istina je potpuno suprotna - znojenje otvara pore, izbacuje nečistoće iz kože i potiče njenu pravilnu fukciju.

Sredstva za čišćenje kože na bazi ulja zapravo su korisna za masnu kožu, posebno ona koja sadrže emulzijska ulja poput ricinusa i vitamina E. Ova se ulja razgrađuju i rastapaju masnoću i nečistoće, a da pritom ne isušuju kožu kao što to rade neki agresivni preparati za čišćenje kože. 

Koliko ste samo puta čokoladu optužili za prištiće? Čokolada zapravo, kako su znanstvenici dokazali, svojim sadržajem kakaa ublažava suhoću kože, povećava otpornost na djelovanje sunčevih zraka i potiče cirkulaciju - jer je kakao snažan antioksidans.

Voćni sokovi loši su zbog sadržaja šećera u sebi, no, ako pijete sok od brusnica ili nara koji imaju visoke razine antioksidansa, koža će vam biti zahvalna. Preporučena doza ipak je jedna mala čaša dnevno.

05.04.2014. 15:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh