« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Riješite se blagdanskog sala za tjedan dana

Blagdanski višak kilograma navodno ne možemo skinuti sve do ljeta, no ima par trikova koji nam mogu pomoći da taj mučan posao obavimo za tjedan dana

Vratite se u svoj konfekcijski broj :)
Vratite se u svoj konfekcijski broj :) (FreeDigitalPhotos)
Više o

dijeta

,

mršavljenje

,

višak kilograma

,

blagdanska dijeta

,

najbolja dijeta

Blagdanske kile zadaju nam muke svake godine, jer nije lako odoljeti svim iskušenjima koja su stavljena pred nas na bogate stolove - pa se gnjavimo s njima, neki kažu i sve do ljeta. E, pa dosta bi bilo, kažemo mi i dajemo vam par savjeta koji će vam definitivno olakšati život.

Ukoliko ste na dijeti i želite se riješiti tih dosadnih naslaga sala na trbuhu, morat ćete se držati nekih pravila.

Ove namirnice ne smiju biti dio vaše prehrane tijekom dijete jer ne pomažu kod topljenja masnoća, već potenciraju njihovo nakupljanje i zadržavanje u tijelu.

Ljuti začini - jako začinjena hrana uzrokuje izlučivanje kiseline u želucu te izaziva iritaciju, što vam nikako neće pomoći kod gubitka masnih naslaga. Birajte svježe začine koji imaju blaži okus.

Mlijeko - obožavate mlijeko i dnevno pijete više od pola litre? To bi mogao biti jedan od razloga zašto stalno osjećate nadutost i imate plinove. Smanjite unos mlijeka te umjesto njega popijte jogurt ili pojedite nekoliko kriški tvrdog sira.

Sol - zbog konzumacije velike količine slane hrane, u tijelu se zadržava višak vode. Zato izbjegavajte sol i hranu s puno natrija.

Ugljikohidrati - zaboravite na tjesteninu i kruh jer to nisu namirnice koje biste trebali jesti ukoliko želite izgubiti višak masnih naslaga na trbuhu. Jedite hranu koja je bogata proteinima.

07.01.2017. 17:38:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh