« Život
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
KOJE?

Riječi koje spašavaju vezu

Ako ste odmah pomislili da se radi o "volim te", varate se, jer postoje još dvije riječi čija je snaga puno veća od izraza ljubavi

Samo dvije riječi su dovoljne ...
Samo dvije riječi su dovoljne ... (FreeDigitalPhotos)
Više o

zahvalljivanje

,

hvala ti

,

veza

,

problemi

Svaka će veza, prije ili kasnije, upasti u neke probleme, a psiholog William James tvrdi da je najveći problem kad jedan od partnera osjeća kako ga drugi nedovoljno cijeni. 

No, James istovremeno daje i recept koji može spasiti svaku vezu, a radi se o dvije jednostavne riječi koje treba što češće izgovarati. Ako ste pomislili da se radi o "volim te", niste u pravu - čarobne riječi su "hvala ti".

>> Put do zdrave, sretne i dugotrajne veze >>

Naime, navedeni izraz jednostavno ne koristimo dovoljno često, kaže James, i to iz razloga što mislimo da je sve što partner radi za nas normalno i za to nije potrebno izražavati zahvalnost.

>> Što muškarci žele u vezi >>

Primjerice, ako nam kolega na poslu donese kavu, sigurno ćemo mu zahvaliti, no istu gestu partnera obično nećemo ni primjetiti već ćemo je uzeti zdravo za gotovo. Malo po malo sve će veće geste početi biti "normalne", i izraz "hvala ti" polako će nestati iz veze.

No, jednako tako nestat će i ljubav partnera koji će se osjetiti zapostavljeno, nedovoljno cijenjeno i počet će razmišljati o mogućnostima izlaska iz veze ili braka.

>> Kako žena može promijeniti muškarca nabolje >>

Stoga, koristite ove čarobne riječi svakoga dana i problemi će biti bitno, bitno manji. 

01.12.2014. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh