« Život
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
OVISNOST

Kad je vrijeme za napuštanje društvenih mreža

Znate li kad je pravo vrijeme da smanjite svoju prisutnost na društvenim mrežama ili se potpuno skinete s njih? Prije nego što postanete ovisni

Možete li se skinuti?
Možete li se skinuti? (Arhiva)
Više o

ovisnost

,

Facebook

,

tehnološka ovisnost

,

Twitter

,

društvene mreže

,

Instagram

Društvene mreže zauzimaju sve značajnije mjesto u našim životima, a kako su već otvorene i prve klinike za odvikavanje od društvenih mreža, očito je da se ne radi o bezazlenom fenomenu.

>> Kako društvene mreže utječu na mozak >>

Stoga, nije loše znati koji su prvi znakovi ovisnosti o društvenim mrežama kako bi se na vrijeme mogli pribrati, smanjiti svoju prisutnost ili se potpuno isključiti s nekih.

Facebook je najveća društvena mreža s gotovo 1.3 milijarde korisnika, a kad primjetite da opsesivno pratite statuse svojih prijatelja i pokušavate se nadmetati s njima u nekom segmentu života objavljivanjem boljih statusa koji će privući više lajkova - vrijeme je za odmak.

>> Kako se riješiti Facebooka jednom zauvijek >>

Slična je situacija s Twitterom - u slučaju da stavljate status kako upravo krećete lakirati nokte, da bi nakon pola sata osvanula i fotka vašeg uratka, definitivno nešto nije u redu s vašim poimanjem svijeta.

Instagram ubrzano dobiva na popularnosti, a kad shvatite da ste se uređivali pola sata kako biste stavili fotku sebe s tortom koju ste upravo ispekli i cifrali je dobrih sat vremena - možda je najbolji trenutak za odlazak s društvenih mreža.

>> Ovisnici o Facebooku i Twitteru osjećaju se odsječeni od svijeta >>

Ne morate odmah prekinuti dotok informacija s društvenih mreža, za početak odredite dva vremenska perioda u danu kad ćete provesti po pola sata na društvenim mrežama, no ako vidite da vam to ne ide - ugasite profile. Druge vam nema ...

 

03.12.2014. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh