« Iza ogledala
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
VRAG JE U DETALJIMA

Restauratori otkrili vraga u talijanskoj bazilici

Restauratori su pronašli skrivenu sliku vraga u fresci renesansnog slikara Giotta di Bondonea koja se nalazi u bazilici Svetoga Feanje u Italiji

Fotografija vijesti
Više o

slika

,

vrag

,

Giotto di Bonadone

,

freska

Restauratori koji su radili na obnavljanju freske renesansnog slikara Giotta di Bondonea u bazilici Svetoga Franje u talijanskom gradiću Assisi iznenadili su se kada su u slici pronašli skrivenog vraga, piše huffingtonpost

Iako je skrivanje figura u oblacima bilo normalno smatralo se da je započelo tek u 15. stoljeću, no Gittova freska je pokazala da je taj trend zapravo pokrenut mnogo ranije i to u 13. stoljeću.

Sliku vraga je vrlo teško zamijetiti, a restauratori smatraju da je Gitto ubacio nečastivog kako bi se našalio i zabavio. Postoji teorija da se renesansni slikar na taj način osvetio osobi koja mu se zamijerila, pa ga je prikazao kao vraga.

Lice vraga se nalazi odmah ispod bijele tkanine.

08.11.2011. 13:00:06
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    cruella
    08.11.2011. 13:41
    Sramota je da je bilo koji novinar toliko lijen provjeriti informaciju o stilu kojem umjetnik pripada kad već opća kultura nije na razini. Giotto je gotički slikar, ne renesansni!!!
  2. avatar
    Giotto
    13.11.2011. 14:53
    Sramota je pljuvati novinara koji je očito provjerio informaciju, jer upravo se Giotta smatra prvim predstavnikom renesanse u talijanskom slikarstvu ... cruella, check your data first :)
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh